آشنایی با ثروتمند ترین مرد جهان
اوناسیس هرگز دانش آموز خوبی نبود و همین امر شاید سبب شد که درس را رها کند و بعنوان ثروتمندترین مرد جهان شناخته شود.
مجید سلطانی/اقتصاد ایران
آریستوتل اوناسیس، که اکثر افراد او را “آری” صدا میزدند، در ۱۵ ژانویه ۱۹۰۶ در ازمیر (در ترکیه کنونی) به دنیا آمد. خانواده او یونانی بودند.او هرگز دانشآموز خوبی نبود و در مدرسه به خوبی عمل نکرد، که موجب نارضایتی پدرش شد که امیدوار بود آری به جای او در تجارت سیگار خانوادگی مشغول شود. پس از آنکه ترکها در سال ۱۹۲۱ به شهرش حمله کردند، آنassis تصمیم گرفت به بوئنوس آیرس برود. در سال ۱۹۲۳، او شغف به عنوان مهندس تلفن پیدا کرد. فقیر اما باهوش، به مکالمات تجاری گوش میداد و از اطلاعات آن برای تنظیم معاملات خود استفاده میکرد.
شانس آنassis به زودی تغییر کرد و او زندگی خوبی با لباسهای گرانقیمت آغاز کرد. توانایی او در بازآفرینی خود به عنوان “تاجر مهم” در طول روز، در حالی که شبها در پوشاک کارگری به کار میپرداخت، نشانهای از مهارتهای اجتماعی و تجاری زیرکانه او بود.
ثروت اولیه در توتون
ایده بزرگ اول Onassis در اواسط دهه ۱۹۲۰ به ذهنش رسید، وقتی که به صورت تصادفی به یک تماس تلفنی درباره یک “فیلم ناطق” گوش داد که شخصیت اصلی آن سیگار میکشید. Onassis ایدهای برای راهاندازی برند سیگار خود با هدف بازار زنان پیدا کرد. او خواننده اپرا، کلاودیا موزیو، را به عنوان مدل ایدهآل انتخاب کرد. برای اینکه او را قانع کند تا در ملاعام سیگار برند او را بکشد، با دستهای بزرگ از گلها به اتاق آرایش او رفت.
به طرز شگفتآوری، Onassis توانست او را فریب دهد. او، البته، سیگار برند او را کشید. این رابطه برای Onassis بسیار سودآور بود و تا سن ۲۵ سالگی، تجارت توتون او را به یک میلیونر تبدیل کرد. با تکیه بر ثروتش، او دریافت که ثروتمندان اصلی، کسانی هستند که توتون را حمل میکنند و نه تولیدکنندگان سیگار. این درک در اوج بحران بزرگ اقتصادی به او رسید. در زمانی که همه در حال خروج از صنعت حمل و نقل بودند، Onassis توانست شش کشتی را با کمتر از نصف قیمت معمولی آنها خریداری کند.
افزایش ثروت در طول جنگ جهانی دوم
با آغاز جنگ جهانی دوم، Onassis ناوگان کشتیهای باری خود را به پاناما منتقل کرد که به او وضعیت معافیت از مالیات داد و هزینههای عملیاتی او را کاهش داد، به طوری که او یکی از کمهزینهترین تاجران حمل و نقل در جهان شد. او با دولت ایالات متحده توافقی انجام داد که در آن، قیمتهای کاهشیافتهای برای حمل و نقل تجهیزات نظامی ارائه داد و در عوض، دولت ایالات متحده قیمتهای بسیار مناسبی برای کشتیهای اضافی جنگی به او داد، با وجود ممنوعیت خرید تجهیزات اضافی نظامی توسط غیرشهروندان. این توافق به او اجازه داد تا یکی از بزرگترین ناوگانهای خصوصی جهان را بسازد. گزارش شده است که Onassis هرگز در طول جنگ هیچ کشتیای را از دست نداد. دلایل این موضوع از خوششانسی بسیار زیاد تا انجام توافقات با هر دو طرف متغیر است، هرچند هیچ مدرک قابلقبولی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
زندگی شخصی
اوایل دوران شغلی Onassis، او با چندین زن معروف از جمله گرتا گاربو رابطه داشت. در سال ۱۹۴۶، او با آتنا لیوانوس، دختر ثروتمندترین تاجر حمل و نقل در جهان و زنی که تقریبا نصف سن او بود، آشنا شد. آنها ازدواج کردند و دو فرزند داشتند.
با این حال، به زودی هر دوی آنها روابط خارج از ازدواج داشتند. در سال ۱۹۵۷، Onassis با ماریا کالاس، یکی از معروفترین خوانندگان اپرا در جهان، آشنا شد. Onassis به شدت به رابطهاش با کالاس افتخار میکرد و شروع به به نمایش گذاشتن آن کرد. آتنا از این موضوع بسیار خجالتزده شد و در سال ۱۹۶۰ از او طلاق گرفت.
چند ماه قبل از قتل جان اف. کندی، Onassis با جکی کندی، ملکه آمریکا، دوست شد. در دوران عذاب پس از مرگ JFK، جکی به دنبال دوستی Onassis بود و به تدریج، آنها عاشق یکدیگر شدند. در سال ۱۹۶۸، این دو در جزیره خصوصی Onassis ازدواج کردند. به طور کلی، واکنش عمومی آمریکا به این خبر بسیار منفی بود. یکی از تیترهای روزنامهها نوشت: “جکی، چگونه این کار را کردی؟”
پسر Onassis، الکساندر، در دوران کودکی به عنوان یک فرد بدنام شناخته میشد، اما وقتی بزرگ شد، Onassis اصرار داشت که پسرش برای او کار کند. در سال ۱۹۷۳، الکساندر در یک سانحه هوایی هولناک جان باخت. Onassis به شدت از دست دادن پسر و وارثش آسیب دید.
درگذشت و میراثی که بر جای ماند
Onassis در سن ۶۹ سالگی در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۷۵ در بیمارستان آمریکایی پاریس در نیوی-سور-سن، فرانسه، به علت نارسایی تنفسی، عارضهای از میاستنی گراویس که در سالهای آخر عمرش به آن دچار شده بود، درگذشت. او در جزیره اسکورپیوس در یونان دفن شد، در کنار پسرش، الکساندر، و خواهرش، آرتمیس. وصیتنامه Onassis یک بنیاد خیریه به یاد پسرش تأسیس کرد، بنیاد نفع عمومی الکساندر اس. اوناسیس، که ۴۵٪ از اموال Onassis را دریافت کرد. باقیمانده اموالش به دخترش، کریستینا، واگذار شد. سهم کریستینا پس از مرگ او به تنها فرزندش، آتنا، منتقل شد که به نوبه خود یکی از ثروتمندترین زنان جهان شد.
جکی اوناسیس نیز سهم خود از املاک را دریافت کرد و گزارشی مبنی بر دریافت ۱۰ میلیون دلار (بر اساس منابع دیگر ۲۶ میلیون دلار) منتشر شد، که توسط برادر شوهرش تد کندی مذاکره شده بود. این مبلغ گفته میشود که تحت مدیریت مالی همراهش، موریس تمپلزمن، به چند صد میلیون دلار افزایش یافت.
بویینگ ۷۲۷ که جسد Onassis را حمل کرده بود، بعداً به قیمت ۱۰۰,۰۰۰ دلار توسط یک مهندس برق آمریکایی خریداری شد و به یک اقامتگاه خصوصی غیرمعمول در هیلزبورو، اورگن تبدیل شد.
منابع:
https://www.biography.com/history-culture/jacqueline-kennedy-onassis
https://www.greece.org/poseidon/work/modern-times/onassis.html
https://www.britannica.com/biography/Jacqueline-Kennedy-Onassis