افزایش چراغ خاموش قیمت کالاهای اساسی
طی دو هفته اخیر در جریان تشکیل دولت چهاردهم و به دور از چشم مسئولان یا با نظر مثبت آنان، قیمت برخی از کالاهای اساسی افزایش یافته که نیازمند توجه بیشتر دستگاههای نظارتی است.
به گزارش اقتصاد ایران، در دو هفته اخیر بازار کالاهای اساسی دورخیز برای افزایش قیمت داشته است به طوری که قیمت برخی از این کالاها افزایش یافته است و برخی از کالاها کماکان به دنبال افزایش قیمت هستند.
در پی تحولات اخیر در دولت و جابهجاییها، قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته شرایط را برای تغییر مهیا دیدهاند و نرخ برخی از کالاها افزایش یافته است. این افزایش قیمتها زندگی روزمره شهروندان را تحتتأثیر قرار داده و نگرانیهایی را به همراه داشته است.
قیمت شیر خام
قیمت شیر خام، یکی از ضروریترین مواد غذایی، از ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته است؛ این افزایش قیمت نه تنها مصرفکنندگان نهایی بلکه بخشهای مختلف صنعتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
افزایش قیمت مرغ
مرغ نیز از این تغییرات مصون نمانده و قیمت آن در بازار افزایش یافته است. به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از کمبود، دولت تصمیم به متوقف کردن صادرات مرغ گرفته است. بر اساس گزارش های میدانی هر کیلوگرم مرغ در تهران در محدوده ۸۵ هزار تومان به فروش می رسد.
قیمت میوهها
قیمت انواع میوه در بازار با رقمهای عجیبی به فروش میرسد. کف قیمت بخش عمده ای از میوهها به هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان رسیده و هر کیلوگرم خیار به عنوان یک صیفی که معمولا قیمت پایینی دارد، ۴۰ تا ۷۰ هزار تومان به فروش می رسد. این افزایشها، فشار زیادی بر خانوادهها و افراد با درآمد ثابت وارد کرده است.
کمبود شکر
همچنین،اتحادیه صنف سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران علام کرده است که با کمبود شکر با نرخ مصوب و دولتی در بازار مواجه هستیم.
این اتحادیه اعلام کرده است: موضوع شکر در بازار سوپرمارکت داران این روزها به یک معضل جدی بدل شده؛ آن ها مجبورند این کالای اساسی را به دلیل عدم فروش دولتی از بازار آزاد و با قیمت بالا تهیه کرده و از آنسو به دلیل فروشی که بالاتر از قیمت مصوب است توسط بازرسان سازمان تعزیرات جریمه شوند.
واکنشهای دولت
در مواجهه با این افزایش قیمت کالاهای اساسی ، دولت برای کنترل و نظارت بیشتر بر بازار تاکید داشته است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نظارتهای دقیقتر و اقدامات سریعتر میتواند از سوءاستفادهها و افزایش بیرویه قیمتها، به ویژه در دوران انتقالی میان دو دولت جلوگیری کند.
نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار در دولت چهاردهم روز گذشته ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، وزرا و مدیران سازمانهای ذیربط در حوزه تنظیم بازار برگزار شد.
معاون اول رئیس جمهور، وزارت صمت و سازمان برنامه و بودجه و مدیران وزارتخانه ها و دستگاههای مربوط را موظف کرد تا به استناد قانون برنامه توسعه هفتم و با نگاه بلندمدت و با رویکرد «حداقل مداخله دولت»، نسبت به تنظیم آیین نامهها و دستورالعمل های مربوطه در این حوزه اقدام کنند.
معاون اول رئیس جمهور در این جلسه گفت: «دولت یارانه و ارز ترجیحی می دهد و بنابراین باید نقش حاکمیتی آن را بپذیریم که این نقش را در قالب دستگاهها و وزارتخانه ها دنبال می کنیم اما بحث اصلی این است که باید ضرورت ادامه تشکیلات ستاد تنظیم بازار و سطح دخالت دولت در تنظیم بازار را به طور مشخص تعیین کنیم و این در حالی است که فصل الخطاب ما قانون برنامه هفتم توسعه است.»
صحبتهای تردید آمیز عارف درباره تنظیم بازار
از صحبت عارف معاون اول رئیس جمهور این طور برداشت می شود که دولت هنوز در نحوه مواجهه با بازار به جمع بندی نرسیده و تصمیم نهایی خود را نگرفته است.
برای عبور از این وضعیت نیازمند تدابیر فوری و مؤثر از سوی نهادهای نظارتی دولتی و خصوصی هستیم. البته می توان انتظار داشت که در روزهای آینده تصمیمات جدیتری در این زمینه اتخاذ شود اما نیازمند تسریع است.
منبع: تسنیم
این دولت را باید ضعیفترین دولت نامید.
دولتی که پرچم تسلیم را در مقابل همه بالا برده و حتی یک تشر هم تا کنون به هیچ جا و هیچ کس نزده است.
آقای پزشکیان ۵ دوره در مجلس در ناز و نعمت زندگی کرده بی هیچ دغدغه ای
متاسفانه یکبار هم اگر نماینده شوی زندگیت رنگ و بوی دیگری می گیرد.
او با زیرکی تمام نه مشکلی را مطرح می کند و نه قولی می دهد. و این مهارت از ۵ دوره نماینده بودن حاصل شده
قطعا فتنه ای دیگر در راه است… رییس جمهور بیخیال
این دولت دولت مرفه بی دردهست،اصلا براش مهم نیست که چی به سر مردم میاد،متاسفانه یه عده چشم و گوش بسته بازم به دولت سوم روحانی رای دادن،حالا هی افتخار کنین به طرز راه رفتن پزشکیان
عارف بشه معاون اول و پزشکیان بشه رییس جمهور مردم فقط باید منتظر سخنرانی این دو فرد باشند که ما فرش قرمز تحویل نگرفتیم و با این توجیهات چهار سال اول را با سمینار و سخنرانی و رها کردن بازار میگذرانند و چهار سال دوم هم رای نمی آرن و کارشان تمام میشه با سخنرانی حرف زدن که نمیشه کار کرد. الان همه کودکان تا سالمندان هم مشکلات کشور را خوب میدونن پس لازم نیست امثال عارف و پزشکیان با بیان مشکلات کشور وقت مردم را تلف کنند. اگر میتوانید کار کنید و اگر نمی توانی طبق وعده انتخابی کنار برو.
دیگه خیلی کارکشته شدن در حالی که توجه همه سمت گرانی بنزین بردن باخیال راحت همه اجناس هم گرون کردن خیلی..
آقای عارف افزایش قیمت نیاز به جمع بندی نیست وقتی دولت به بخش تولیدی سوبسید میدهد یعنی افزایش قیمت باید قانونمند و دارای ساز و کار باشد نه اینکه شب بخوابند صبح هوس افزایش قیمت بگیرند مردم دیگر هیچ توانی ندارند چگونه شما بیخیال هستید چون شما و همانند شما طعم فقر و نداشتن پول را لمس نکردید
ماکه بهش رای ندادیم وجدانمون راحته چون عواقب سنگین شو حدس میزدیم ولی بدبختانه باید تاوان حماقت ونفهمی اون احمقهارو پس بدیم که به این پزشکیان پفیوس مشنگ رای دادن … من برای انتشار نظر نمیدم باید درددل کنم مغزم متلاشی نشه.. من عاقبت انتخاب این کثافت رو میدونستم ولی با توجه به هزینه های ملیاردی که برای انتخابش کردن و خریداری رای کاری از دست کسی برنمیومد… فقط خدا بخیر برگردونه افسارشو بگیرن ریشه هارو نتونه بزنه مخصوصا حجاب رو… وگرنه پزشکیان باکمک پدرخوانده ها و اربابهاش کشورو اول گداخونه و قحطی زده و بعد هم فاحشه خونه میکنه و آخر مث بنی صدر جنگ داخلی راه میندازه...
هر چی به احترامی کردی به خودت خانواده. وپدر مادرت کردی. تو خر کی باشی نظر بدی
متاسفانه سالهاست که تمامی اجناس و کالاهای اساسی در کشور ایران هر سال چندین بار گران میشود و هیچ ارگان و سازمانی و نهادی جوابگوی این گرانی ها و بی عدالتی ها در حق رزق و روزی مردم نمیباشد در کشوری که مسئولانش ادعای برقراری عدالت حضرت علی (ع) را فریاد میزنند بیعدالتی در حق مردم بیداد میکند و تورم و گرانی کمرشکن هر روز بیشتر از دیروز خود را نشان میدهد