توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت ناگهانی خودروها

وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی را درباره افزایش قیمت برخی از خودروهای تولید دو کارخانه خودروسازی ارائه کرد و با تاکید بر اینکه دولت هیچ تمایلی به افزایش قیمت خودرو نداشت گفت که این مصوبه مربوط به دوره قبل است و با این وجود دولت چهاردهم، میزان افزایش را کمتر از نصف آنچه که در ۱۸ ماه قبل مصوب شده بود، اعمال کرد.

سید محمد اتابک، وزیر صنعت درباره مباحث مطرح شده پیرامون افزایش قیمت برخی از خودروها توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در بحث افزایش قیمت خودرو، حتما می‌دانید که ۸۰ درصد خودروهای تولیدی ما توسط دو شرکت خودروسازی انجام می‌شود، یعنی کمترین قیمت ماشین‌ها که باز هم بالا است در این دو شرکت تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه این دو شرکت ۸۰ درصد تولید داخلی را برعهده دارند، گفت: مابقی نیز مونتاژی‌ها هستند. در این شرایط باید بگویم که خودروهای تولید شده در این دو شرکت یا همان ۸۰ درصد خودروهای تولیدی در کشور طی ۱۸ ماه گذشته هیچ {افزایش} قیمتی نگرفته بودند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ما هم علاقه‌ای نداشتیم که قیمت خودروها افزایش پیدا کند، گفت: این خودروها در ۱۸ ماه گذشته هیچ {افزایش} قیمتی نگرفته بودند؛ باید سیر تورم ۱۸ ماهه را در نظر بگیریم و وقتی فولاد، پلیمر، لاستیک و … گران می‌شود؛ دستمزدها افزایش پیدا می‌کند، عدم افزایش قیمت خودروها موجب بالا رفتن زیان انباشته شرکت‌ها می‌شد که همین هم نارضایتی زیادی ایجاد می‌کرد. شرکت ها باید یک توازن اقتصادی داشته باشند.

اتابک با بیان اینکه این افزایش قیمت خودروها مصوبه‌ای بود که باید در دولت قبل انجام می‌گرفت ولی رها شده بود، تصریح کرد: از آغاز کار این دولت کمتر از ۱۰۰ روز گذشته است. و زیان‌ها رو به انباشت بود. ببینید ما وضعیت سهام این خودروسازها در بورس را بررسی کردیم و دیدیم که برای ۲۰ میلیون نفر سهام‌دار این موارد مهم بود.

وی با تاکید بر اینکه افزایشی که برای قیمت خودرو اعمال شد، نصف آن چیزی است که ۱۸ ماه پیش مصوب شده بود، گفت: همین میزان افزایش تاثیر مثبتی بر سهام خودروسازان در بورس و ۲۰ میلیون سهامدار گذاشت. بالاخره این‌ها هم دارایی‌های کشور هستند و اشتغال زیادی در خود دارند. ما که نمی‌توانیم بگوییم وقتی میزان زیانشان از نصف سرمایه بالاتر رفته ما تصمیم نگیریم تا برای اقتصاد کشور و مردم مشکلی ایجاد کند. با این اقدام شاهد تاثیر بر بورس و سهام مردم بودیم.

اتابک همچنین گفت: در مورد خودروهایی که سفارش گذاری شده و پول پرداخت شده همه آن مقداری که پرداخت شده به قیمت قدیم است و هرچه باقی مانده را باید با یک نسبتی قیمت جدید را بزنند.

وزیر صمت با بیان اینکه این اتفاقات در مجموع باعث شد بتوانیم از خودروسازان تعهد افزایش تولید و قول کاهش قیمت در المان‌های تشکیل دهنده قیمت خودرو را بگیریم، تصریح کرد: به صورت کلی می‌توان گفت با توجه به سهم خودروسازان در اشتغال و تأثیرگذاری بر اقتصاد، با این اقدام خودروسازها می‌توانند برای ادامه کار از لحاظ اقتصادی بقا داشته باشند

اتابک در ادامه گفت: خودروسازی چیزی نزدیک به ۱۲ درصد ارزش افزوده صنعت کشور را تشکیل می‌دهد؛ با وجود اینکه مایل به افزایش قیمت خودرو نبودیم وقتی دو طرف معادله را نگاه کردیم متوجه شدیم در دراز مدت به نفع مجموعه اقتصادی کشور و خودروسازان با این سهم بالا در اشتغال و این همه سهام دار است. در نهایت تصمیم گرفتیم تا آنچه که ۱۸ ماه قبل مصوب شده بود، مثل گذشته رها نگذاریم و تصمیم گیری انجام شود.

 

نوشته های مشابه

۸ دیدگاه

  1. سلام چرا با مردم اینجوری حرف می زنید ما قشر کم درآمد چه سوالی واسی گذران معیشتی از شما بپرسیم از کجا درآمد داشته باشم پول اضافه شده خرید نون و … کرایه ماشین تعمیرکار وغیره بتونم جبران کنم این اضافات فقط از خون ما مردم کم درآمد باید گرفته بشه تا دیگران.

  2. این مثلا وزیره؟وزیر خودروسازها یا وزیر دولت؟تو این مملکت چه خبره؟الان یه کارخانه دار یا یه کاسب جزء بهر دلیلی ورشکست میشه،دولت ملزمه از ایشون حمایت کنه؟پس چرا از لگن سازان جاده مخصوص حمایت بی چون چرا صورت میگیره؟؟؟؟؟؟

  3. حالا این باب شده هرچی دولت چهاردهم بکند که صدای مردم در میاد گناه افزایش را به دولت سیزدهم نسبت می‌دهد که ما کاره ای نبودیم اونوقت تصمیم گفته بودن .خوب دولت سیزدهم تصمیم گرفته بود حق ماموریت ها را ریالی بپردازد چرا ابطال کردید برگرداندید به قبل که ارزی بود این را هم لغو می‌کردید خیر آقا نفع مافیا که شما بشدت از آنها واهمه دارید این بود .

  4. بنازم مافیای فاسد خودرو رو که هیچ کسی حتی توانایی حضور در مقابلش رو نداره چه برسه به حذف یا حتی کاهش فشار آنها!
    درهای مملکت رو بستند و هر روز بنجل تر از دیروز میکس می کنند تا چند سال آینده هم پیش فروش کردند و قیمت رو هم چند برابر قیمت خودروهای روز دنیا تعیین می کنند!
    مصرف سوخت بالا هم درست می کنند و میگن قیمت بنزین رو هم با مردم به قیمت دلاری حساب کنند!

  5. آقا وزیر ،
    اولاً این 18ماه کیفیتها مگر افزایش یافته که قیمت ها را هم افزایش می دهند.
    دوماً مردم به پزشکیان رأی دادند تا اقدامات بهتری انجام دهد و حق مردم را از اختاپوس خودرو بگیرد.
    سوما دولت سکان دولت را نگرفته برخی از مصوبات دولت قبلی را لغو کرد اگر راست می گویی این یکی را هم لغو کنید
    چهارما اگر زورتان به ایران خودرو و سایپا نمی رسد، این خیمه شب بازی ورود خودرو به مناطق آزاد و واردات قطره چکانی خودرو را جمع کنید.
    پنجما از عراقی ها یاد بگیرید و چند شرکت معتبر بخواهید بیایند در ایران نمایندگی زده و با تامین قطعات خودرو بیاورند و یا در ایران با نیروی کار ایرانی در مناطق و شهرک های صنعتی ایران مونتاژ کنند.
    ششما هر روز انواع خودروی چینی میاد داخل کشور به چند برابر قیمت که برای قطعاتش هشت ماه باید بگردیم.حداقل این را کنترل کنید. مگر این مملکت گمرک ندارد.

  6. پس چرا حقوق ما افزایش پیدا نمیکند؟؟؟؟ پس آقای پزشکیان هم باید 100درصد حقوق ها رو بالا ببره تا با تورم بتونه مبارزه کنه.تاسف داره متاسفیم روز به روز اقتصاد با وجود شمامتلاشی تر میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا