0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

جوان مرودشتی به کمک تخت جمشید آمد! +فیلم

قطعه سنگ های رها مانده تخت جمشید از سه سال قبل تاكنون توسط یك جوان سنگتراش مرودشتی از محوطه های اطراف این محوطه تاریخی جمع آوری و به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تحویل می شود.

به گزارش اقتصاد ایران، در دور روز گذشته انتشار تصاویر ویدیویی در فضای مجازی از جوان مرودشتی که قطعات تخت جمشید را در محوطه های اطراف این میراث جهانی می باید و آن ها را تحویل پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید می دهد وایرال شد و به همین بهانه در گفت وگویی با پژمان ابراهیمی، جوان سنگتراش مرودشتی که در جستجوی تکه پاره های تخت جمشید و بازگرداندن آن ها به مخزن سنگ تخت‌جمشید است درباره فعالیت های او در اطراف تخت جمشید گفت‌وگو کرد.

سنگتراش مرودشتی که تکه پاره های تخت‌جمشید را می یابد

پژمان ابراهیمی جوان ۳۲ ساله ای است که در ده کیلومتری تخت‌جمشید در شهر مرودشت زندگی می کند و از ۸ سال قبل کار سنگتراشی براساس نقوش تخت جمشید را آغاز و سه سال است که بصورت حرفه ای دست ساخته های خود را برای فروش به عنوان صنایع دستی و آثار هنری به گردشگران و بازدیدکنندگان عرضه می کند.

ابراهیمی با اشاره به علاقه زیاد خود به تماشای نقوش تخت جمشید از ۲۰ سال قبل و فراگیری هنر سنگتراشی به دلیل علاقه ای که به نقوش تخت‌جمشید داشت گفت: تمام کارهای هنری و سنگتراشی‌هایی که انجام می دهم بازآفرینی نقوش تخت جمشید است و در دو سال گذشته بیش از ۱۰ قطعه سنگ نقش دار تخت‌جمشید را که در اطراف تخت جمشید در جاده تخت‌جمشید تا کوه مهر و در شعاع ۴۰۰ متری پارسه یافته ام تحویل پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید داده ام.

یافتن گل ستون دروازه ملل در خاکبرداری جاده تخت‌جمشید

او درباره جدیدترین قطعه از سنگ های نقش دار تخت‌جمشید که چند روز قبل در جاده تخت جمشید یافت و تحویل پایگاه میراث جهانی تخت جمشید داد افزود: ۱۳ فروردین ماه با دوستانم کنار جاده تخت‌جمشید نشسته بودیم که متوجه وجود یک قطعه سنگ شدم که دارای خطوطی بود که به نظرم رسید هخامنشی هستند. مردم عادی نمی توانند خطوط و نقوش تخت‌جمشید بر سنگ های افتاده در حاشیه تخت‌جمشید را تشخیص دهند. اما چون بنده به عنوان یک سنگتراش فقط روی نقوش تخت‌جمشید متمرکز هستم به این قطعه سنگ مشکوک شدم و بعد که آن را تمیز کردم متوجه شدم اصالت سنگ مورد نظر شدم و در هماهنگی با یگان حفاظت تخت جمشید آن را تحویل پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید دادم.

پژمان ابراهیمی با اشاره به خاکبرداری ۲۰ سانتی متری انجام شده در مسیر جاده تتخت‌جمشید و بیرون آمدن این قطعه سنگ در اثر اجرا این پروژه اعلام کرد: یافتن سنگ های تخت‌جمشید در اطراف این محوطه میراث جهانی اولین بار و آخرین بار نیست و این قطعات در شعاع ۴۰۰ متری پارسه وجود دارد اما مردم عادی امکان تشخیص این سنگ ها را ندارند و به همین دلیل سنگ مذکور نیز با وجود آن که بازدید کنندگان تخت‌جمشید در نیم متری آن آتش روشن کرده بودند از نظرها پنهان مانده بود.

این فعال میراث فرهنگی و هنرمند مرودشتی که محصولات خود را براساس نقوش تخت‌جمشید بر قطعات سنگ تولید می کند در پاسخ به این پرسش صدای میراث که مشخص شده است قطعه سنگ یافت شده توسط او مربوط به کدام بخش تخت جمشید است افزود: این قطعه به اعتقاد بنده که نقوش تخت جمشید را می شناسم و خودم هم کار سنگتراشی و حجاری نقوش تخت‌جمشید را انجام می دهم به احتمال بسیار قوی مربوط به گل ستون یکی از سرستون ها در دروازه ملل است.

ابراهیمی همچنین درخصوص جانمایی دیگر قطعات یافت شده از سنگ های نقش دار متعلق به تخت‌جمشید که توسط او در دو سال گذشته یافت شده است گفت: قطعات دیگر یکی مربوط به یک ته ستون احتمالا مربوط به دروازه ملل بود که سه سال قبل تحویل مدیریت داخلی پارسه شد و دو قطعه دیگر که یکی از آن ها دارای یک ته نیزه از سربازان پارسه بود و چند قطعه سنگ مزین به نمونه گل های سنگ های تخت جمشید بود هم تحویل مجموعه شده است. دو ماه قبل از یافتن این سنگ ها هم قطعه دیگری از سنگ های متعلق به تخت جمشید یافتم و آن ها را هم تحویل پایگاه میراث جخهانی تخت جمشید دادم.

این سنگتراش جوان مرودشتی افزود: اولین تکه از سنگ های متعلق به تخت جمشید که پیدا کردم سه سال قبل بود که کنار پلکان ورودی تخت جمشید یافت شد و یک تکه بزرگ حدود ۸ کیلوگرمی مزین به دو نقش گل بود که متعلق به ته ستون یکی از کاخ ها بود و تحویل مدیریت مجموعه تخت جمشید شد.

سنگ های اهدایی ثبت و به بانک سنگ می روند

او در پاسخ به این سوال که آیا قطعه سنگ هایی که او تحویل مجموعه تخت‌جمشید می دهد در جای خود نصب شده اند یا خیر؟ گفت: در محوطه میراث جهانی پارسه و تخت جمشید کاخی به نام «کاخ دی» وجود دارد که به آن بانک سنگ تخت‌جمشید می گویند پژمان ابراهیمی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا افراد دیگری هم هستند که در جستجوی سنگ های تخت‌جمشید و تحویل آن ها به پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید باشند؟ اعلام کرد: ممکن است افراد دیگری هم باشند که سنگ های تخت‌جمشید را یافته اند اما به دلیل ترس از پیگیری قضایی آن ها را نگهداری کرده و تحویل مجموعه ندهند تا اتفاقی برایشان نیفتد. اما بنده به آن ها می گویم که هیچ اتفاقی برایشان نمی افتد و مدیران مجموعه میراث جهانی تخت‌جمشید نهایت همکاری را با آن ها در تحویل قطعات سنگی متعلق به تخت‌جمشید انجام و از آن ها قدردانی هم می کنند.

او با اشاره به تاثیر انتشار تصاویر سنگ های یافت شده متعلق به تخت جمشید در فضای مجازی و تحویل آن ها به پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید گفت: این اقدام اتفاقا تشویق آن دسته افرادی است که سنگ های تخت‌جمشید را نزد خود نگاه داشته اند تا قطعات سنگی را تحویل پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید دهند. چون بعد از انتشار تصاویر سافتن سنگ های تخت‌جمشید در فضای مجازی برخی افراد که از بازگرداندن سنگ های تخت‌جمشید به مجموعه پارسه ترس دارند به بنده مراجعه کردند و گفتند قطعات سنگی تخت‌جمشید را در اختیار دارند و می خواهند آن ها را به تخت‌جمشید بازگردانند اما می ترسند که اتفاقی برایشان بیفتد و من به آن ها گفته ام که هیچ خطری آن ها را تهدید نمی کند و اتفاقا مورد تحسین و قدردانی هم قرار می‌گیرند.

منبع: صدای میراث

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا