دلار آزاد زیر مرز قیمت ۶۹‌هزار تومانی معامله شد

تحلیلگران معتقدند با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ریسک‏‏‌های مرتبط با این رویداد در فضای بازار پررنگ‏‏‌تر شده است. فعالان بازار نسبت به پیروزی نامزد حزب جمهوری‌خواه سوگیری منفی دارند که علت آن نیز افزایش سطح تحریم‏‏‌های اقتصادی در دوره ریاست جمهوری این شخص است.

به گزارش اقتصاد ایران، بازار ارز درگیر ریسک‌‌‌های سیاسی مختلفی است که یکی از آنها مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا می‌تواند تاثیراتی بر بازار ارز تهران داشته باشد. سیاست‌‌‌های ترامپ، به‌‌‌ویژه در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، نشان‌‌‌دهنده‌‌ موضع تهاجمی علیه ایران بود. این احتمال وجود دارد که او برای تحت فشار قرار دادن ایران مجددا از استراتژی «فشار حداکثری» استفاده کند و تحریم‌‌‌های شدیدتری بر اقتصاد کشور اعمال کند. بازگشت ترامپ به قدرت می‌تواند نگرانی‌هایی درباره افزایش سطح تنش‌‌‌های سیاسی نیز ایجاد کند، که به افزایش تقاضا برای ارزهای خارجی، به‌‌‌ویژه دلار آمریکا، در بازار ایران منجر خواهد شد.

در صورت تشدید تحریم‌‌‌ها و محدودیت‌های مالی جدید، دسترسی ایران به منابع ارزی محدودتر خواهد شد. این شرایط می‌تواند به کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت دلار و سایر ارزها منجر شود. البته همچنان که شانس ترامپ در انتخابات با نامزد دیگر برابر بوده و نمی‌توان پیروزی‌ او را قطعی دانست، این نامزد در چند اظهارنظر اخیر خود نسبت به بهبود روابط سیاسی دولت آمریکا و ایران اظهار امیدواری کرده است. اما در نهایت باید گفت چشم‌‌‌انداز روابط ایران و غرب بر سوگیری معامله‌‌‌گران تاثیر دارد و این افراد با هدف پوشش ریسک‌‌‌های احتمالی درحال خرید ارز هستند. از دیگر مسائل سیاسی که می‌تواند بر نحوه تصمیم‌گیری معامله‌‌‌گران موثر باشد، اخبار مرتبط با درگیری‌‌‌های منطقه‌‌‌ای است.

تداوم تنش‌‌‌های نظامی در غرب آسیا و همچنین وجود احتمال تداوم چرخه آتش میان ایران و رژیم صهیونیستی موجب می‌شود تا دست خریداران در معاملات ارزی بالا برود. بررسی اخبار مرتبط با این جریان حاکی از آن است که طرفین برای چندمین بار درحال برگزاری نشست آتش‌‌‌بس هستند. کارشناسان معتقدند درصورت شکل‌‌‌گیری آتش‌‌‌بس در نوار غزه و محور لبنان، ریسک‌‌‌های سیاسی مذکور به سرعت از فضای بازار تخلیه خواهد شد. مشابه این اتفاق در روز ابتدایی هفته‌‌‌جاری و همچنین در بازار نیمه دوم فروردین‌‌‌ماه قابل مشاهده است. در هردو بازه زمانی ذکر‌شده کاهش احتمال درگیری ایران و رژیم صهیونیستی سبب شد تا نرخ شاخص‌‌‌های ارز افت چند‌کانالی را تجربه کند.

روز متفاوت ارز و سکه

قیمت دلار آزاد در معاملات روز گذشته در حوالی مرز ۶۹‌هزار تومانی نوسان کرد. دیروز چهارشنبه ۹ آبان روند نرخ شاخص‌‌‌های ارزی در معاملات غیررسمی افزایشی بود. هر برگ اسکناس دلار که در بازار روز سه‌‌‌شنبه حوالی رقم ۶۸‌هزار و ۶۵۰ تومان معامله می‌‌‌شد، در معاملات صبح روز گذشته فعالیت خود را در مرز ۶۹‌هزار تومانی آغاز کرد. در میانه‌‌‌های بازار دیروز نرخ این ارز به پله‌‌‌های اول و دوم کانال ۶۹ نیز رسید اما در ساعات پایانی بازار قیمت دلار با رشد ۲۵۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۸‌هزار و ۹۰۰ تومان ثبت شد. یورو آزاد نیز در روز گذشته با رشد ۶۰۰ تومانی به رقم ۷۴‌هزار و ۹۵۰ تومان رسید.

اما برخلاف معاملات ارزی، تابلوهای بازار سکه در روز گذشته قرمز رنگ بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در معاملات عصر دیروز افت ارزش ۸۱۵‌هزار تومانی را تجربه کرد و در رقم ۵۳ میلیون و ۹۸۵‌هزار تومانی معامله شد. نیم و ربع‌‌‌سکه نیز با افت قیمت‌های ۱۰۰ و ۴۰۰ تومانی به‌‌‌ترتیب در ارقام ۲۸ میلیون و ۶۰۰‌هزار تومان و ۱۸میلیون و ۳۰۰‌هزار تومان معامله شدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا