اختلاف فاحش مصرف لبنیات در کشور نسبت به استاندارد جهانی

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: در حال حاضر سرانه مصرف محصولات لبنی کمتر از ۷۰ کیلو گرم است؛ در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی توصیه می‌شود این عدد بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو گرم باشد.

به گزارش اقتصاد ایران، سیدمحمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران درباره مصرف لبنیات در کشور گفت: سرانه مصرف تا سال ۱۳۸۹ در بدبینانه‌ترین شکل ۱۰۰ کیلو گرم و خوش‌بینانه ۱۳۰ کیلو گرم بوده است.

امروز ۱۲ خرداد مصادف با اول ژوئن و روز جهانی شیر است. شیر تنها محصولی است که از سوی سازمان‌های بین‌المللی دو روز را به آن اختصاص داده‌اند؛ روز جهانی شیر و روز جهانی شیر مدرسه. این امر حاکی از اهمیت این محصول پروتئینی در سلامت جامعه است.

اختلاف فاحش بین میزان مصرف با استانداردهای جهانی

وی افزود: پس از گذشت یک دهه این عدد روند کاهشی داشته و در حال حاضر مصرف به ازای هر فرد به زیر ۷۰ کیلو گرم در سال رسیده است؛ در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی توصیه می‌شود این عدد بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو گرم باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: مصرف فرآورده‌های لبنی در کشورهای توسعه یافته از این شاخص هم بالاتر بوده و به بیش از ۲۰۰ کیلو گرم در سال می‌رسد. به عنوان مثال سرانه مصرف در کشورهای فرانسه، آمریکا و اسکاندیناوی بالای ۲۵۰ کیلو گرم است.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران دلیل کاهش مصرف لبنیات را در کشور فقط اقتصادی ندانست و گفت: این امر دلایل فرهنگی هم دارد که باید از طریق رسانه‌های عمومی نسبت به تأمین و تضمین سلامت افرادی که فرآورده‌های لبنی استفاده می‌کنند و کسانی که نسبت به آن غفلت می‌کنند به ویژه در کودکان، اطلاع رسانی شود.

بنی‌طبا در پایان تاکید کرد: اصلاح نظام حمایتی و امکان خرید برای اقشار ضعیف‌تر از طریق کالابرگ الکترونیکی در این مساله کارساز است.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا