کدام نوع دلار برای خرید امن‌تر است؟

دلار به‌ عنوان پرطرفدارترین اسکناس بازار ارز و لیدر تعیین قیمت در سایر بازارها نام‌ها و اصطلاحات متفاوتی دارد. اسکناس دلار سفید یا همان سبز، دلار آبی و دلار سفارتی از واژه‌هایی است که هنگام خرید دلار با آن مواجه می‌شویم و بیشتر از سوی دلارفروشان کف بازار استفاده می‌شود. اما این دلارها چه فرقی دارند و خرید کدام دلار به‌صرفه‌ است؟

به گزارش اقتصادایران، دلار سفید بخریم یا دلار آبی؟ دلار سفارتی چیست؟ کدام اسکناس ارزشمند‌تر است؟ اینها سوالاتی است که هنگام خرید دلار ممکن است با آنها مواجه شویم. سوال‌هایی که بی‌شک هر خریداری را سردرگم می‌کند.

دلار سبز چیست؟

دلار سفید در واقع به رنگ سبز است و هیچ‌گونه نواری که قابل رویت باشد روی آن نیست. تا پیش از سال ۲۰۰۹ اسکناس ۱۰۰ دلاری با رنگ سبز چاپ می‌شد، اما از آن سال به بعد با اعمال تغییرات گسترده، قابلیت‌های جدید امنیتی و نوار ضخیم آبی رنگ در وسط اسکناس منتشر و توزیع شد.

ویژگی دلار آبی چیست؟

با گذشت زمان آرام‌آرام استفاده از اسکناس‌ سفید یا همان سبز کمتر شد و به‌مرور در حال حذف شدن است. بانک مرکزی آمریکا با چاپ اسکناس آبی امکان تقلبی بودن دلار را پایین‌ ‌آورد.

تفاوت در رنگ، چاپ عدد ۱۰۰ با رنگ طلایی روی اسکناس آبی، چاپ عدد ۱۰۰ با فونت متفاوت بالای اسکناس آبی، چاپ تصویر بنجامین فرانکلین بدون دایره و حاشیه و اضافه شدن علامت زنگوله (زنگ آزادی) در اسکناس آبی از نکاتی است که اسکناس آبی را از سبز متمایز کرده است.

دلار تانخورده چیست؟

اما دلار سفارتی چیست؟ تفاوتی که این دلار با سایر دلارها دارد نو و دست‌اول بودن، بدون تاخوردگی و دسته‌ای بودن آن است.

این واژه برابری می‌کند با همان اسکناس‌های نویی که ما در ابتدای سال از بانک‌ها می‌گیریم و عیدی می‌دهیم. دلارهای سفارتی بعضاً از طریق سفارتخانه‌ها به دست فروشندگان می‌رسد و اصطلاحاً به این نام معروف شده است. بنابراین لزوماً از سفارت به دست دلار فروش‌ها نمی‌رسد.

خبره‌های بازار ارز توصیه می‌کنند در صورتی که می‌خواهید دلار بخرید اسکناس ۱۰۰ دلاری آبی تهیه کنید که از اعتبار بیشتری برخوردار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا