گنج سکّه‌های ۷۰۰ ساله گران بها کشف شد!

گنج سکّه‌های 700 ساله در هنگام نصب «لولۀ استخر» کشف شد

به گزارش اقتصاد ایران، به نقل از فرادید هنگام نصب لوله‌های زیرزمینی در نزدیکی یک استخر، «کلاوس فولکر» ساکن منطقه‌ی گلوترتال آلمان، به‌طور اتفاقی در خاک به «صفحات فلزی کوچکی» برخورد کرد. طبق گزارش اداره‌ی ایالتی حفظ آثار تاریخی در شورای منطقه‌ای اشتوتگارت، این اتفاق آغاز ماجرای یک کشف باستان‌شناسی بزرگ بود.

این کشف در ماه می سال گذشته اتفاق افتاد.

این کشف در ماه می سال گذشته اتفاق افتاد. بلافاصله بعد از اینکه اولین سکه‌ها توسط کلاس فولکر در هنگام نصب لوله کشف شدند. باستان‌شناسان خود را به محل رساندند و خیلی زود حدود ۱۰۰۰ سکه‌ی فلزی را از دل زمین بیرون کشیدند. روز بعد، باران شدید خاک را به گِل تبدیل کرد، اما باستان‌شناسان با استفاده از فلزیاب توانستند حدود ۶۰۰ سکه‌ی دیگر نیز پیدا کنند.
به گفته‌ی آندریاس هاسیس-برنر، باستان‌شناس اداره‌ی حفظ آثار، بیشتر این سکه‌ها مربوط به ضرابخانه‌های بریزاخ، تسوفینگن و فرایبورگ هستند و احتمالاً در حدود سال ۱۳۲۰ میلادی ضرب شده‌اند. همچنین چند سکه‌ی پراکنده از شهرهای بازل، سن‌گالن، زوریخ، لوفنبورگ و کلمار نیز در میان آن‌ها یافت شده است.
اما ارزش این گنجینه در زمان خودش چقدر بوده؟ هاسیس-برنر می‌گوید: «با این سکه‌ها می‌شد حدود ۱۵۰ گوسفند خرید».

یکی از گسترده‌ترین گنجینه‌های سکه‌های قرون وسطایی در چند دهه‌ی اخیر

کارشناسان، دقت و توجه فولکر را عامل اصلی در کشف «یکی از گسترده‌ترین گنجینه‌های سکه‌های قرون وسطایی در چند دهه‌ی اخیر» می‌دانند. در غیر این صورت این سکه‌ها همچنان به‌صورت زباله‌هایی در دل خاک باقی می‌ماندند.
هاسیس-برنر در ادامه با اشاره به اهمیت تاریخی منطقه گفت: «گلوترتال یکی از مهم‌ترین مناطق معدنی برای دوک‌های فرایبورگ بوده است.» او افزود: «جایی که سکه‌ها پیدا شده‌اند، یکی از مراکز اصلی سکونت معدن‌کاران بوده است»
گفتنی‌ست که در سال ۲۰۱۶ نیز در نزدیکی زوریخ در کشور سوئیس، بیش از ۲۰۰ سکه از قرن چهاردهم به‌طور تصادفی در دل یک جنگل کشف شد؛ هرچند ارزش آن سکه‌ها تنها برابر خرید ۲۵ گوسفند بود. این کشفیات، همراه با دیگر گنجینه‌های مشابه، می‌توانند بازتابی از آشفتگی‌های سیاسی یا پرداخت‌های مالی به ارتش‌های مزدور در آن دوره باشند.
این گنجینه‌ی تازه کشف‌شده، نه تنها هیجان تازه‌ای به منطقه داده، بلکه فرصت ارزشمندی برای پژوهش‌های تاریخی فراهم کرده است. به گفته‌ی هاسیس-برنر، بررسی دقیق این سکه‌ها می‌تواند اطلاعاتی درباره‌ی گردش مالی سکه‌ها در منطقه‌ی بریزگاو، فعالیت ضرابخانه‌ها، تجارت نقره و همچنین تاریخچه‌ی معادن در گلوترتال ارائه دهد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا