ارتقای مکانیزاسیون از طریق تشکل ها و تعاونی ها گره گشای کشاورزی است
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بخش کشاورزی را در شرایط کنونی کشور موتور توسعه قلمداد نموده و با تاکید بر همسویی با سیاست های اصولی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: طرح الگوی کشت و کشت قراردادی با اجرای مکانیزاسیون از طریق تشکلها تسریع می یابد و یکی از مهمترین ابزارهای تشویقی برای رسیدن به این هدف است.
به گزارش گروه بازار پارسینه، دکتر غلامرضا هادربادی در پانزدهمین کنگره ملی و نخستین کنگره بین المللی مکانیزاسیون کشاورزی که در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: مکانیزاسیون توسط تشکل ها در ایران سابقه زیادی دارد که این تشکل ها در حوزه کشت و صنعت، سهامی زراعی، تعاونی تولید و تعاونی روستایی نقش آفرینی نموده اند.
هادربادی افزود: از ۵۳ سال پیش که اساسنامه تعاونی تولید مصوب گردید یکی از اهداف این تعاونی ها استقرار واحدهای مکانیزاسیون بود و وظیفه تعاونی های تولید، یکپارچه سازی همراه با حفظ مالکیت مبتنی بر نظام بهره برداری است.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی مرکزی ایران تصریح کرد: خرده مالکی به عنوان سوپاپ اطمینان امنیت غذایی و پدافند غیرعامل عمل می کند که اگر با نظام بهره برداری یاد شود به عنوان فرصت است.
وی گفت: تعاونی های تولید بیش از ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی و ۶ هزار روستا را تحت پوشش دارند و ۳.۵ میلیون هکتار زیر نظر این تعاونی هاست که بستر مناسبی برای بخش کشاورزی است.
واگذاری تراکتور و کمباین و سایر ادوات کشاورزی در قالب تعاونی ها
هادربادی افزود: از آنجایی که تعاونی ها بهای خدمات مکانیزاسیون را بعد از برداشت محصول از کشاورز اخذ مینمایند لذا نوعی کمک به کشاورزان کم بضاعت بوده و عامل انگیزشی برای اجرای کشت قراردادی و انجام الگوی کشت به حساب می آید. لذا اولویت تشکلها و تعاونی در تخصیص تسهیلات خط تجاری مکانیزاسیون در واقع اولویت دادن به توسعه پایدار بخش کشاورزی است.