با لغو ممنوعیت صادرات حبوبات چه بر سر سفره های مردم می آید؟
دیوان عدالت اداری ممنوعیت صادرات حبوبات را لغو کرد.
به گزارش اقتصاد ایران، حبوبات به عنوان یکی از منابع غذایی مهم در بسیاری از کشورها، نه تنها در تامین نیازهای غذایی داخلی نقش دارند بلکه به عنوان یک کالای صادراتی نیز اهمیت ویژهای پیدا کردهاند، چراکه هر کدام خواص و کاربردهای خاص خود را دارند. این تنوع باعث میشود کشورهای مختلف بتوانند محصولات متنوعی را به بازارهای جهانی عرضه کنند.
صادرات حبوبات تنوع بیشتری در سبد غذایی ایجاد میکند
در سالهای اخیر، صادرات حبوبات به یکی از اولویتهای تجاری کشورهای تولیدکننده تبدیل شده است. حبوبات شامل انواعی چون لپه، عدس، نخود و لوبیا میشود که نهتنها به دلیل ارزش غذایی بالا، بلکه به خاطر قابلیت نگهداری طولانیمدت و قیمت مناسب، توجه بازارهای جهانی را جلب کردهاند.
از مؤلفههای اصلی برای صادراتحبوبات میتوان به این موضوع اشاره کرد که صادرات حبوبات قادر است اقتصاد کشاورزی کشورها را تقویت و فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کند. این موضوع بهویژه در کشورهایی که کشاورزی بخش عمدهای از اقتصاد را تشکیل میدهد اهمیت دارد.
همچنین صادرات حبوبات میتواند منبع درآمد قابل توجهی برای کشورهای تولیدکننده باشد و به رشد اقتصادی آنها کمک کند. با صادراتحبوبات، کشورها میتوانند تنوع بیشتری در سبد غذایی خود ایجاد کنند و از مزایای تغذیهای آنها بهرهمند شوند.
یکی از بزرگترین چالشها در صادراتحبوبات، احتمال کمبود این محصولات در بازار داخلی است. اگر صادرات بیش از حد باشد، ممکن است قیمتها در بازار داخلی افزایش و دسترسی مردم به این منابع غذایی کاهش یابد.
در برخی موارد، محصولات وارداتی ممکن است با قیمت پایینتری عرضه شوند و این موضوع میتواند بر تولیدکنندگان داخلی تاثیر منفی بگذارد.
صادرات حبوباتی که ماندگاری بالایی دارند، ضروری است
سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران، به بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی صادرات حبوبات و تاثیر آن بر بازار داخلی پرداخت.
او گفت: در ارتباط با رأی صادره دیوان عدالت اداری باید گفت ساختار اجرایی و عملیاتی باید از سوی دولت اعلام شود. نظر فعالان حوزه این است که صادرات در فصولی از سال برای بخشی از حبوبات با توجه به مدت کم ماندگاری ضرورت دارد.
کشور کمبودی در زمینه حبوبات ندارد
دبیر انجمن حبوبات ایران درباره صادرات نخود رسمی یا سفید گفت: صادرات نخود رسمی در فصل برداشت میتواند برای تولیدکنندگان انگیزه مضاعف ایجاد کند. کیفیت بالای حبوبات ایرانی خود عامل مهمی در تنظیم بازار و جلوگیری از واردات بیرویه است.
او ادامه داد: در حال حاضر واردات حبوبات به صورت سیستمی از سوی وزارتخانههای متولی مدیریت میشود و کمبود این کالا در کشور پیشبینی نمیشود.
افتخاری در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است در فصل برداشت، صادرات کالا انجام شود و در صورت نیاز در برخی فصلها آن را با قیمت مناسب وارد کشور کرد. همچنین امید است دستگاههای متولی دولتی در نخستین فرصت، شرایط صادرات محصولات را در فصل مناسب اعلام کنند.
منبع: تجارت نیوز
اگه ما توایران کمبودی ازنطرحبوبات نداریم چرا پس انواع اقسام حبوبات خارجی مخصوصا چینی داریم که کیفیتی ندارن؟لطفا پاسخگوباشید سرنخ کجاست
حبوبات هم مثل بقیه چیزها لاکچری میشه ما هم که مثل بز سر بزیرهستیم میریم صحرا علف میخوریم از ماست که بر ماست الابرکت الله
مسئولین اگر کک شأن بگزد…
بسم الله الرحمن الرحیم
کربلای دیگری باید حسین دیگری
نینوای غزه می بینم ولی مختار کو
انکه مینالیدومیغریدو میگفت ای آله
هیچ میداندنوای نینوا جانش کجاست
غزه را رها کردیم و قرار نصرالله را به چه دشخیمی سپردیم
نوای نینوا را گمان نکنید اینها کافرند مام کافرند این کفتاران ضد ادیان الهی زیر چتر دین ادیان را لگدمال میکنند اینها
هنوز همان یاجوج وهمان ماجوج کتب الهی هستند که کودکان را دزدیده میخورند ممکنست باورتان نشود آیه همه
کودک در زندان برای چیست جزاینکه سلاخی کنند تمام قلب
و اندامشان را بفروشند و گردن جو بایدن با پولش کلفت شود
چیز دیگری نیست بخشهای گران قیمت را فروخته گوشت جانشان را خود میخورند آن که هیتلر افشا نکرد این بود که سربازها را در زیر زمین رستورانها میکشتند و هم میکردند هم میفروختند آن کودک دورگه که در اوایل شروع خدمت جوبایدن نشست با او همکلام شد کجاست وسلام سیدعبدالعزیز