برگزاری مراسم نوروز تنها در تخت جمشید و حافظیه
مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی گفت: تحویل سال نو در اماکن تاریخی برگزار نمیشود و فقط تخت جمشید و حافظیه میزبان تحویل سال نو خواهند بود.
به گزارش اقتصاد ایران، رضا سامه (مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی) درخصوص برگزاری مراسم سال نو در اماکن تاریخی و پایگاههای میراثفرهنگی گفت: امسال تنها در تخت جمشید و حافظیه به طور رسمی مراسم تحویل سال برگزار خواهد شد. البته ممکن است اوقاف در مساجد و امامزادههایی که در بافتهای تاریخی قرار دارند نیز برنامه تحویل سال داشته باشد اما متولی میراثفرهنگی نیست.
او ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان، به دلیل آنکه ساعت تحویل سال ۱۴۰۳ به قول معروف بد موقعی (ساعت ۶ و ۳۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه روز چهارشنبه ۱ فروردین) است از این رو به جمعبندی درخصوص برگزاری مراسم تحویل سال در پایگاههای میراث نرسیدیم چراکه ممکن است مراجعه مردمی در آن ساعت مورد استقبال قرار نگیرید. دو مجموعه تخت جمشید و حافظیه نیز به صورت ویژه به منظور پاسداشت آیین نوروز و ثبت جهانی آن برگزار خواهد شد، در کل برنامه رسمی برای برگزاری مراسم تحویل سال در اماکن و پایگاههای میراثی نداریم.
محمد ثابت اقلیدی (مدیرکل میراثفرهنگی استان فارس) نیز چندی پیش در جمع خبرنگاران در شیراز از برگزاری مراسم تحویل سال در تخت جمشید و حافظیه خبر داد و گفت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز ۱۴۰۳ مراسم تحویل سال با محوریت برنامههای قرآنی و فرهنگی است. درهای دو مجموعه فرهنگی مذکور از ساعت ۵:۳۰ دقیقه به روی گردشگران و بازدیدکنندگان گشوده میشود. اجرای بخشی از برنامههای قرآنی و فرهنگی نیز در محوطه بیرونی مجموعهها برگزار میشود.
اجرای مراسم نوروز در ۶۹ پایگاه
سامه همچنین درخصوص برگزاری مراسم نوروز در پایگاههای میراثفرهنگی کشور گفت: در ۶۹ پایگاه برنامههای نوروزی برگزار خواهد شد. اعتبارات برآورد و ابلاغ شده است. برنامه ریزی انجام شده که علاوه بر برنامههای نوروزی، شاهنامه خوانی و سایر مراسم فرهنگی و آیینی و مذهبی برگزار شود. بیستون، هگمتانه، اورامانات، تخت جمشید، پاسارگاد، سازههای آبی شوشتر، بسطام، الموت، تعدادی از کارونسراها مانند تی تی، باغهای ایرانی، بیشاپور و تمام پایگاههای میراث ملی در نوروز برنامههای ویژه خواهند داشت.
فعالیت موزهها
موزهها، ابنیه تاریخی و پایگاههای میراث ملی و جهانی در نوروز امسال، از ساعت ۹ تا ۱۸ آماده خدماتدهی به گردشگران و بازدیدکنندگان هستند. ساعات کاری در روزهای پنجشنبه و جمعه بر اساس وضعیت اقلیم و به تشخیص مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هر استان میتواند تا ساعت ۲۰ افزایش پیدا کند. بنابراین لازم است گردشگران نوروزی برای اطلاع دقیقتر از ساعت کاری هر مجموعه به تارنما یا صفحات آن در فضای مجازی مراجعه کنند.
در «شبهای قدر» ساعت بازدید اماکن تاریخی، موزهها و پایگاههای ملی و جهانی از ۹ صبح تا ۱۷ است. فردای شب قدر ساعت فعالیت موزهها از ۱۰ صبح خواهد بود. تمامی موزهها و اماکن تاریخی در روز ۱۳ فروردین – همزمان با روز طبیعت و سالگرد شهادت حضرت علی (علیهالسلام) – تعطیل هستند.
منبع: ایلنا
اصلأافزایش را در برجهای 2-3 هرسال قراربدهند وتورم سال حدیدرا محاسبه وپرداخت نمایند. اینهمه مسخره بازی دولتیان و کارفرنایان تحت نفوذ دولت را خاتمه دهند و نیروهای سختکوش کشور را دلسرد و عصیانزده نکنند. دولت قدرت اعمال قانون برکارفرمایان که البته خودش هم کارفرمایی بیش نیست، را ندارد. و سالیان سال استکه به قوانین پایبند نبوده و بدان عمل نکرده اند. تحت لوای اسلام اینهمه آزارو اذیت بر کارگران وبازنشستگان تأمین احتماعی روا نبوده و خداوند متعال را خوشایند نخواهد بود. 11/5ماه از سال اینهمه وزیر ومدیر راکد نشسته اند و درمدت 15روزآخرسال با تمسخر سبدمعیشت و تورم اعلامی نهادهای مربوطه، خودشان همدست با کارفرمایان یک مبلغ از پیش تعیین شده و اجبارأ و تحنیلی ودر دقیقه نود امضای زوری رااعمال کرده و خوش بحالشان میشود که کار بسیار شاقی را به انحام رسانیده اند ومنت فراوان بر کارگران میگذارند. خداوند ناظر اعمال وافکاراینعده بخصوص بوده واست و چوبش صدا ندارد.
😫😑😐حتما مثل سال پیش میخوان چهار نعل بریزن تو حافظیه همه چیزو داغون کنن
شما در گیت آرامگاه کوروشو باز نکن ببین مردم گیتو توی سرت خورد میکنن یا نه