تولید گاز ایران در شرایط تحریم رکورد زد

تولید سالانه گاز ایران با وجود تحریم های بین المللی به ۲۷۵ میلیون مترمکعب رسید.

به گزارش اقتصادایران، محسن پاک نژاد وزیر نفت دیروز در بیست‌وششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) درتهران با اعلام این مطلب، افزود: تنش‌ها و تهدیدهای سرزمینی، نه‌تنها ثبات منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه خطرات قابل توجهی برای امنیت انرژی جهانی به همراه دارد .

وی با بیان اینکه اتخاذ رویکردهای تک‌بعدی و گذار سریع از سوخت‌های فسیلی به غیرفسیلی، جهان را با مخاطرات پیچیده‌تری مواجه کرده است، تأکید کرد: تلاش برای حذف یا جایگزینی سوخت‌های فسیلی، اقدامی غیرواقع‌بینانه و تهدیدآمیز برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.

وی افزود: بر اساس جدیدترین پیش‌بینی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰به ۲۶درصد خواهد رسید.

وزیرنفت با بیان اینکه نیاز جهان به امنیت عرضه و تقاضای انرژی کاملاً ضروری است، گفت: معتقدیم آزادی دادوستدهای اقتصادی میان کشورها تحقق منافع جمعی را تضمین می‌کند و نباید با مداخله و تحریم‌های یک‌جانبه فرامرزی، شرایط اقتصادی مخدوش شود.

پاک‌نژاد ادامه داد: در حالی ‌که انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گاز در میان‌مدت و بلندمدت افزایش یابد، اما احتمالاً حجم آن‌ به سطوح بالای گذشته نزدیک نخواهد شد و این موضوع تهدیدی بالقوه در تأمین امنیت انرژی جهان به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از ۷۰درصد افزایش یافته است، گفت: ایران افزون بر اینکه به بهره‌برداری از ظرفیت گاز طبیعی خود توجه دارد، همچنین به تعهد خود نسبت به روش‌های دوستدار و حافظ محیط زیست نیز وفادار است.

وزیر نفت همچنین درحاشیه نشست جی ئی اف سی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت ایران هیچ ارتباطی به ایجاد محدودیت‌ها و افزایش آن ندارد، گفت: بالا رفتن ظرفیت تولید نفت یک اولویت در وزارت نفت دولت چهاردهم است.

پاک‌نژاد تصریح کرد: بزودی یا شاید پیش از اتمام امسال، بخشی از قراردادهای نفتی و گازی با ارزش بالا را که چگونگی تأمین مالی آنها کاملاً مشخص است، به‌ویژه در حوزه گاز امضا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بخشی از این قراردادها در حوزه قراردادهای فشارافزایی در پارس جنوبی با شرکت‌های داخلی خواهد بود، گفت: با اجرایی شدن این قراردادها، تولید گاز ایران در یک زمان‌بندی مشخص، در چارچوب قراردادهایی که منعقد می‌شود، افزایش خواهد یافت، البته برای ورود فناوری و چگونگی استفاده از آن شاید به‌طور طبیعی از قابلیت سایر کشورها هم استفاده کنیم.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده آمریکا، ایران به‌دلیل شدت گرفتن تحریم‌ها مجبور خواهد شد تولید نفت خود را کاهش دهد، تصریح کرد: افزایش ظرفیت

تولید نفت ایران هیچ ربطی به ایجاد محدودیت‌ها یا افزایش آن ندارد، بالا رفتن ظرفیت تولید نفت به‌عنوان یک اصل در دستور کار دولت چهاردهم خواهد بود.

پاک‌نژاد تأکید کرد: هرچقدر محدودیت‌های بیشتری اعمال شود، مجموعه صنعت نفت، از همین حالا، راهکارهایی را برای رفع این محدودیت‌های احتمالی تدارک دیده‌است، بنابراین مردم ایران نگران این موضوع نباشند.

همچنین محمد حامل دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) هم در این نشست، با اعلام اینکه از زمان تشکیل این مجمع شاهد افزایش ۷۰درصدی تقاضای گاز طبیعی بودیم، گفت: مجمع کشورهای صادرکننده گاز دنبال تضمین آینده پررونق برای گاز طبیعی است.

حامل ادامه داد: مجمع کشورهای صادرکننده گاز به دنبال تضمین یک آینده پررونق برای گاز طبیعی است، در عین حالی که خود را با چشم‌انداز متغییر جهانی متناسب‌سازی می‌کند،.

وی گفت: از زمان شکل‌گیری مجمع، شاهد افزایش چشمگیر ۷۰درصدی تقاضای گاز طبیعی بودیم. این درحالی است که با وجود همه‌گیری ویروس کرونا، در مقابل تحولات اقتصادی و بحران‌های ژئوپلیتیک از خود تاب‌آوری نشان داده است.

دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۲۳میلادی به مقدار بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است، تصریح کرد: مجمع کشورهای صادرکننده گاز پیش بینی می‌کند مصرف گاز طبیعی تا سال ۲۰۵۰افزایش ۳۴درصدی داشته باشد.

حامل با بیان اینکه اهمیت گاز طبیعی به‌عنوان یک منبع انرژی پاک، در دسترس، قابل اعتماد و انعطاف‌پذیر هرگز تا این اندازه عیان نبوده است، افزود: مجمع همسو با مأموریت خود برای معرفی گاز طبیعی به‌عنوان پیشران انرژی و امنیت غذایی و بخشی از راهکار تحقق اهداف توسعه پایدار راسخ باقی مانده است.

وی ادامه داد: مجمع کشورهای صادرکننده گاز همسو با بیانیه دوحه، همچنین بیانیه الجزایر، طی ششمین و هفتمین نشست سران، تعاملات خود را افزایش داده، اعضای جدید جذب کرده و مشارکت‌هایی در زمینه گفت‌وگو با کشورهای مصرف‌کننده و سازمان‌های بین‌المللی ایجاد کرده است.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۲عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد و ایران برای چهارمین بار است که نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی‌ئی‌سی‌اف را برگزار می کند.

منبع: اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا