جریمه سنگین در انتظار کارفرمایان اتباع خارجی

طبق ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع خارجی نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند.

به گزارش اقتصاد ایران، بر اساس بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمد‌های دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار اتباع خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می‌شود.

با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را ۲۳۸ هزار و ۸۷۲ هزار تومان تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی به میزان ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۱ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۳۶۴ تومان خواهد بود که در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.

ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمد‌های دولت دارای ۳ بند است که بر اساس بند «ب» وزارت کار موظف است درآمد حاصل از صدور و تمدید پروانه کار اتباع خارجی در ایران را براساس تعرفه‌ای که به تصویب‌هیأت وزیران می‌رسد، وصول و به حساب درآمد عمومی واریز کند. کارکنان محلی و مأمورین خدماتی اعزامی نمایندگی‌های سیاسی خارجی که در نمایندگی‌های مربوط اشتغال دارند نیز مشروط به رعایت عمل متقابل توسط کشور مذکور از پرداخت وجوه فوق مستثنی هستند.

همچنین به موجب بند «ج» به منظور جلوگیری از حضور نیروی کار غیرمجاز خارجی در بازار کار کشور، وزارت کار مکلف است کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه را به کار می‌گیرند بابت هر روز اشتغال غیر مجاز هر کارگر خارجی معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه کنند که در صورت تکرار تخلف این جریمه دو برابر خواهد شد.

حضور قانونی نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از اتباع خارجی در کشور

در همین راستا، علی باقری ـ مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیات فعالیت اتباع خارجی مجاز و صدور مجوز کار موقت آن‌ها را تشریح کرد. گفت: برای آن دسته از اتباع که ورود و حضور آن‌ها در کشور قانونی بوده و به صورت پناهنده در کشور شناسایی شدند یا در طرح‌های آمایشی وزارت کشور مدارک شناسایی را دریافت کرده‌اند و همچنین اشتغال و بهره‌گیری از خدمات آن‌ها از سوی کارفرمایان ایرانی در مناطق و مشاغل مجاز مورد نیاز بوده و هست، مجوز کار موقت صادر شده است.

به گفته وی فعالیت اتباعی که به شکل قانونی در کشور حضور دارند و دارای مجوز کار هستند، کماکان ادامه داشته و تغییر خاصی در این زمینه رخ نداده است.

پیش از این سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی از سوی معاونت اشتغال وزارت کار در کشور راه‌اندازی شد که به موجب آن تمام واحد‌های اجرایی در استان‌ها موظف شدند درخواست‌های مرتبط با استفاده از خدمات اشتغال اتباع خارجی را صرفاً در سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی ثبت و رسیدگی کنند.

همچنین سال گذشته با همکاری مراجع قانونی، طرح ملی تعیین وضعیت اشتغال اتباع افغانستانی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران به اجرا درآمد که بر اساس آن، اقامت مجاز این افراد منوط به روشن شدن وضعیت شغلی آن‌ها شد.

در حال حاضر کارفرمایان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی، نسبت به استعلام و درخواست پروانه کار برای نیرو‌های خارجی مورد نیاز خود اقدام کنند.

برابر آمار‌ها نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر از اتباع خارجی در کشور حضور قانونی داشته و دارای پروانه کار هستند، اما جمعیت افراد غیر مجاز و فاقد پروانه بیش از این برآورد می‌شود.

ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آن‌ها

کارشناسان معتقدند مساله ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آن‌ها فراتر از حوزه اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید در هماهنگی و تعامل با دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و سایر دستگاه‌ها پیگیری شود.

مطابق قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آن‌ها متخلف شناخته و مشمول جریمه خواهد شد.

منبع: رکنا

نوشته های مشابه

۳ دیدگاه

  1. سلام نیازی نیست نیروی انتظامی وسایر ارگانهای نظارتی بر اتباع بیگانه زحمت زیادی بکشند و تمام جاها را جستجوی کنند کافیه به گذرگاه‌ها و کارخانه های پاکدشت و شنزار شریف آباد و شهرک عباس آباد فیلستان و روستای گلزار پاکدشت و چهاردانگه تهران و کارگاه‌های جاجرود و کردو کارگاه‌های شهر چرمشیر و ورامین و شهر ری و قیامدشت و خاوران و فروش آباد ۱ و۲ و۳ و کارگاه‌های بومهن و رودهن و روستای تجری و ویلاهای دشت دماوند و فیروزکوه و آبسرد و کیلان و خانه باغ ها در شهریار و رباط کریم و حسن آباد و دامداران منطقه یک سری بزنید تماما افغانی هستند که شبها هم در کارخانه ها و کارگاه‌های با هماهنگی کارگردان و صاحبان کارخانه ها می خوابند باید کار فرمایان که از اتباع افغانستان به عنوان کارگر استفاده می کنند جریمه های سنگین میلیاردی کرد.برای هر نفر مسئولان مگر نمی بینند جوانان این مرز و بوم بیکار هستند و اتباع بیگانه مشغول بکار آیا این بی عرضگی مسئولان را نمی رساند .آیا کارفرمایان به فکر جیب خود نیستند چون اتباع بیگانه را حقوق کم می دهند و بیمه هم نمی کنند و این اتباع مانند کمباین تمام ارزاق عمومی خصوصا نان را می بلعند و صف های نانوایی پر از افاغنه هستند بخاطر همین همه چیز گران و کم هست در جامعه.اگر یک ایرانی غیر مجاز برود در افغانستان بعد از چند روز طالبان یا اورا زندان می کند اگر سر به نیست نکند یا اگر خیلی شانس داشته باشد اورا رد مرز می کند.

  2. لطفا پزشکیان …..اولین کارشما ….اتباع می‌باشد ….بقیه کارها اتوماتیک وار حل میشود…یه فکری بکن …

  3. وجدانن خسته شدیم دیگه..اینهمه خودمون مشکلات داریم اینا هم اضافه شدن..این تعداد از اتباع قابل درک نیست..مهاجر کجا بوده این دیگه تجاوزه..از همه نظر مشکل درست کردن چه از لحاظ امنیت چه از لحاظ اقتصادی و غیره..تو هر کشوری هم میرن گند میزنن به اون کشور بعدشم که بیرونشون میکنن میگن اینا ظالم هستن نژادپرست هستن..والا دیگه مهمان نوازی هم اندازه داره..روزبروز بطور فضایی تعدادشون بیشتر میشه هم از تولیدمثل بالا هم از ورود به ایران..دست آخر هم برمی‌گردن کشورشون کلی بدوبیراه نثار ایران و ایرانی میکنن..مهلت شش ماهه هم که دادن فقط بخاطر اینه که پول بدن مجوز بگیرن..این مشکل فقط بدست خود مردم حل میشه با ندادن کار ندادن خانه و کرایه دیگه..چه خوبی کنی چه بدی کنی آخرشم از نظر این جماعت ایرانیها بد هستن چون زاتشون همینه نمکنشناس هستن..الآنم که مثله قبل با زن و بچه نمیان الان فقط مجردی تشریف میارن..بنظر خودتون این خطر حساب نمیشه..نصف بیشترشون افکار طالبانی داعشی دارن هر کدومشون عین بمب ساعتی هستن..اینهمه به کشورایه دیگه کمک کردین چی شد جز تو فشار گذاشتن مردم ایران هیچی نشد..بخدا روزی میرسه که تمام شهرایه ایران پر بشه از اتباع..این اتفاق اگه بیفته دیگه امنیتی که ازش حرف میزنید همیشه نخواهد بود و ضررش واسه ملت ایرانه نه شمایی که اون بالاها هستی..خوبی که از حد بگذرد نادان خیال بد کند شده حکایت الان ما با اتباع..خیلی کم به تعداد انگشتان دست خوب پیدا میشه داخلشون..بقیشون هم زاتشون همینه..زات بد نکو نگردد چونکه بنیادش بد است..بعضی وقتا خیلی زود دیر میشه حالا هی بگید دوست همسایه برادر..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا