خانم آمگه هم گفت: «من عادت دارم به بالا نگاه کنم و افراد بلندتر از خودم را ببینم، اما امروز خیلی خوشحال شدم که به بالا نگاه کردم و بلندترین زن جهان را دیدم.»
کریگ گلندی، سردبیر کتاب رکوردهای گینس که در این ملاقات استثنایی حضور داشت، گفت: «رکوردهای گینس همواره به تفاوتها ارج مینهد.»
رومیسا اهل ترکیه (راست) و جیوتی از هند (چپ)
رومیسا: بلندترین زن زنده
رومیسا گلیگو اهل ترکیه است و با خانوادهاش زندگی میکند. او با قد استثنایی خود در ۲۷ سالگی به شهرت جهانی رسید. این قامت بلند با تلاشها و انگیزههای بیپایان او برای ایجاد دنیایی فراگیرتر و مهربانتر کاملاً همخوانی دارد.
خانم گلیگو در ۱۷ سالگی بهعنوان بلندترین نوجوان زنده شناخته شد و در سال ۲۰۲۱، عنوان بلندترین زن زنده جهان را بهدست آورد.
قد چشمگیر او به دلیل بیماری نادری به نام سندرم ویور است؛ اختلال ژنتیکی بسیار نادری که به دلیل جهش در ژن «ای زد اچ ۲» باعث رشد بیشازحد استخوان میشود. تاکنون تنها حدود ۵۰ مورد از این بیماری در جهان شناسایی شده است.
با وجود کلیشهها و آزارهای شدید غریبهها، رومیسا گلیگو هیچگاه اجازه نداد سختیها مانع او شوند. او اکنون بهعنوان سفیر تنوع و مثبتاندیشی فعالیت میکند و صدای قوی او الهامبخش بسیاری است.
خانم گلیگو که در خانه آموزش دیده، اکنون بهعنوان طراح وب فعالیت میکند و از پلتفرمهای خود برای آگاهیبخشی درباره شرایطش استفاده میکند.
او همچنین در مستند زندگینامهای «رومیسا: قد بلند زندگی کردن»، که سفر او در آمریکا را به تصویر میکشد، نقش اصلی را ایفا کرد. در این مستند، او با افراد شگفتانگیز دیگری از خانواده رکوردهای گینس آشنا شد، از جمله کوتاهترین مدل و بلندترین خانواده جهان.
کریگ گلندی، سردبیر کتاب رکوردهای گینس در کنار جیوتی آمگه، کوتاهقدترین زن دنیا
جیوتی: کوتاهترین زن زنده
جیوتی آمگه با شخصیت جذاب و لبخند معروفش، یک ستاره هالیوودی تمامعیار است. او در ۱۶ دسامبر ۱۹۹۳ در ناگپور، هند به دنیا آمد. کوتاهی قد او به دلیل آکندروپلازی، یک اختلال رشد استخوانی است که بازوها و پاها را تحت تأثیر قرار میدهد.
با وجود چالشها، جیوتی با شخصیت پرانرژی و اعتمادبهنفس خود، به الگوی الهامبخشی تبدیل شده است. او عاشق مد و آرایش است و با تلاش فراوان، محتوای شبکههای اجتماعی خود را برای طرفدارانش به بهترین شکل ممکن تهیه میکند.
جیوتی با نقشآفرینی در سریال «داستان ترسناک آمریکایی: نمایش عجایب»، رکورد کوتاهترین بازیگر زن را هم به نام خود ثبت کرد.
ایرانیها در فهرست رکوردهای گینس
افشین قادرزاده، کوتاهقدترین مرد زنده دنیا (راست) و مرتضی مهرزاد، بلندقدترین ورزشکار پارالمپیک هر دو از ایران
کتاب رکوردهای جهانی گینس کتابی مرجع و دارای مجموعهای از «ترین»های جهان است. این رکوردها شامل دستاوردهای انسان و پدیدههای طبیعی هستند. کتاب رکوردهای جهانی گینس، چاپ کشور امریکا است و از ۱۹۵۵ تاکنون، هر سال با دادههای بهروز تجدید چاپ میشود.
ایرانیها هم با رکوردهای گوناگونی در این کتاب حضور دارند. از جمله این رکوردها میتوان به «بیشترین قهرمانی در والیبال نشسته مردان پارالمپیک» با هشت قهرمانی اشاره کرد. مرتضی مهرزاد، ستاره تیم ملی والیبال نشسته ایران با دو متر و ۴۶ سانتیمتر بلندقدترین ورزشکار ادوار پارالمپیک است.
رکورد کوتاهقدترین مرد زنده دنیا هم در دستان کوچک افشین قادرزاده از ایران است. آقای قادرزاده با ۶۵/۲۴ سانتیمتر عنوان کوتاهقدترین مرد حال حاضر و کوچکترین دستان دنیا را در سن ۲۰ سالگی در اختیار دارد.
همچنین در این کتاب «بزرگترین فرش دستباف جهان» با مساحت ۵/۶۳۰ هزار مترمربع به نام ایران ثبت شده است. این فرش در سال ۲۰۰۷ در ۹ قطعه بافته شد و در مسجد بزرگ شیخ زاید در ابوظبی، امارات متحده عربی سرهم شد. مساحت اولیه فرش حدود شش هزار متر مربع بود، اما بخشهایی از آن برای هماهنگی با فضای مسجد حذف شدند.
رکورد بیشترین «شنای اسپایدرمن در سه دقیقه» در بخش مردان هم از آن یک ایرانی به نام مهدی ضابطی است. او توانست با انجام ۱۳۳ شنای اسپایدرمن در سه دقیقه، این رکورد را در تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳ در شهر ری، تهران، ایران به نام خود ثبت کند. / bbc