رونمایی از J-36؛ جنگنده نسل ششم چینی!

جنگنده نسل ششمی چین، پرنده‌ای ۲۳متری است که حدود ۶۰ تن وزن دارد و می‌تواند در آینده‌ نزدیک برتری هوایی این کشور را به رخ رقبا بکشد.

به گزارش اقتصاد ایران، درحال حاضر هیچ کشوری درحال توسعه جنگنده های نسل ششم نیست؛ البته غیر از چین.

براساس گزارش‌های منتشرشده، طراحی و ساخت این جنگنده را که نامش J-36 است شرکت صنایع هوایی چنگدو برعهده دارد. این شرکت از سال ۲۰۱۰ میلادی کار طراحی و ساخت این جنگنده نسل ششمی را آغاز کرده‌ است.

پرواز هواگری مرموز با کدواژه J-36 از ورود جنگنده نسل ششم به ارتش چین خبر می‌داد. این پرنده کنار جنگنده نسل پنجمی J-20 پرواز می‌کرد و در همین قاب مشخص بود که ابعادی بسیار بزرگ دارد.

جنگنده نسل ششم جدید «J-36»، یک هیولای ۶۰ تُنی

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، طراحی و ساخت این جنگنده نسل ششم را صنایع هوایی چنگندو بر عهده دارد و از سال ۲۰۱۰ مشغول به واقعیت تبدیل کردن این طرح بلندپروازانه است.

از آنجا که معمولا کار طراحی و توسعه یک جنگنده کاملا جدید از آغاز بیش از ۲ دهه زمان می‌برد، می‌توان گفت که چین کار توسعه این جنگنده نسل ششم را با سرعتی خیره‌کننده پیش برده است. از طرف دیگر رونمایی از این پرنده همزمان با به قدرت رسیدن ترامپ حاوی پیامی روشن برای آمریکا بود: چین دیگر یک ارتش مدرن در کلاس یک جهانی در اختیار دارد.

یک جنگنده غول‌پیکر با طراحی متفاوت

ابعاد J-36 بیشتر به یک بمب‌افکن مدرن می‌ماند تا یک جنگنده برای تامین برتری هوایی. این پرنده از ترکیب ناآشنای سه موتور برای تامین نیروی پیشران بهره می‌برد. در حالی که اغلب جنگنده‌ها از ترکیب یک موتور (اف ۳۵ و اف ۱۶) یا دو موتور (اف ۲۲ و اف ۱۵) استفاده می‌کنند، J-36 برای به آسمان بردن این هیکل عظیم نیاز به سه موتور پیدا کرده است.

جنگنده نسل ششم جدید «J-36»، یک هیولای ۶۰ تُنی

طول این جنگنده نسل ششمی، حدود ۲۳ متر است و وزن آن به حدود ۶۰ تُن می‌رسد که تقریبا ۲ برابر جنگنده J-20 است. هنوز مشخص نیست که این پرنده مرموز با طراحی بدون دم چه مشخصاتی دارد اما با این ابعاد قطعا قادر به حمل حجم بزرگی از مهمات خواهد بود.

منبع: همشهری

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. منظورت رو کاغذ هست از پیوستن جنگنده نسل ۶ با بال های دلتا شکل به ارتش چین،
    فعلا از ارباب عقب هست
    این کمونیست ها را اینقدر بزرگ نکنید
    انشالله که خودمان به چنین جایگاهی برسیم البته با نظام دموکراسی و انتقاد پذیر و فاقد اختلاس ،رانت، رشوه ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا