سیاره دوقلوی جهنمی زمین
وجود حیات در سیاره زهره همیشه موضوع قابل توجهی برای دانشمندان بوده است و ماموریتهای زیادی در جهت مطالعه این سیاره انجام شده است.
به گزارش اقتصاد ایران، سیارهی جهنمی زهره به عنوان سیاره دوقلوی زمین ، با فشار بالا و بدون وجود آب مکان مناسبی برای سکونت نیست اما تحقیقات جدید این احتمال را نشان میدهد که سیاره زهره روزی دارای آب مایع و هوای مناسب برای سکونت بوده است. با این حال وجود یا عدم وجود حیات میکروبی در آن برهه زمانی نامشخص و تنها در حد حدس و گمان است.
آیا میتوان زهره را به سیارهای قابل سکونت تبدیل کرد؟
هونینگ پاسخ میدهد: زهره در فاصلهی بسیار نزدیکی به خورشید قرار دارد و دو برابر زمین از آن انرژی دریافت میکند. تنها راه برای ایجاد آب روی سطح زهره عدم وجود دیاکسیدکربن در جو است. علاوه بر آن بازتاب سطحی سیاره باید حفظ شود تا بخش زیادی از تشعشعات خورشید بازتاب شوند. دستیابی به چنین چیزی بسیار دشوار است. در حال حاضر جو زهره ۲۰۰ هزار بار بیشتر از زمین در خود گاز دیاکسیدکربن دارد.
تاکنون تلاشهای زیادی برای شناخت زهره و مطالعه آن انجام شده است و این تلاشها همچنان ادامه دارد. وجود یا عدم وجود حیات در این سیاره نیز همیشه مورد توجه دانشمندان بوده است.
بازدید از “زهره” کار آسانی نیست. اتمسفر غنی از دیاکسید کربن آن ۹۰ بار متراکمتر از اتمسفر زمین است و دمای سطح آن حدود ۸۰۰ درجهی فارنهایت(۴۲۶ درجه سانتیگراد) است. با این وجود همهی این موارد مانع انسانها نشده تا از تلاش برای بازدید از این سیاره دست بردارند. حدود ۴۰ فضاپیمای رباتیک توسط دولتهای مختلف برای مطالعه این سیاره ارسال شده است که در این جا به برخی از آنها اشاره میکنیم.
منبع: همشهری