صدور ۶۳ گواهی کشف مواد معدنی در هرمزگان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: ۶۳ فقره گواهی کشف موادمعدنی طی ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم در استان صادر شد که ۶۶ درصد نسبت به دورههای قبلی افزایش یافته است.
به گزارش گروه بازار پارسینه، خلیل قاسمی رییس سازمان صمت هرمزگان امروز در راستای عملکرد دولت سیزدهم در بخش معادن وصنایع معدنی هرمزگان در گفت و گویی افزود: برای صدور این تعداد گواهی کشف موادمعدنی ۹۹ میلیارد و ۹۸ میلیون ریال هزینه شد که دراین راستا نیز ۱۴۲ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه هرمزگان امسال رتبه نخست کشوریِ در زمینه صدور گواهی کشف موادمعدنی کسب کرده است، بیان کرد: سال گذشته نیز ۷۴ میلیون تن ذخیره معدنی جدید در نقاط مختلف استان هرمزگان با هزینه اکتشاف افزون بر ۴۹ میلیارد ریال کشف شد.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت هرمزگان اظهار کرد: همچنین از ابتدای سالجاری تاکنون، ۲۶ فقره گواهی کشف معادن در استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل که هشت فقره بوده، افزایش ۲۲۵ درصدی را نشان میدهد.
قاسمی ابراز کرد: امسال همچنین ۷۰ میلیون تن سنگ آهن مگنتیت در استان هرمزگان برای کشفیات آماده است که تاکنون برای ۱۰ میلیون تن آن پروانه بهرهبرداری صادر شده است.
وی یادآورشد: مگنتیت در تولید ورق و نوردهای فولادی کاربرد دارد که میتوان با استفاده از این ظرفیت برای زنجیره آهن ۱۰ میلیون تنی که برای هرمزگان هدفگذاری شده است، این کار را دنبال کرد.
این مسوول ادامه داد: در مدت فعالیت دولت سیزدهم همچنین شاهد بهرهبرداری از نخستین واحد تولید شن و ماسه در شهرستان بشاگرد با ظرفیت تولید ۱۸۰ هزار تن درسال، بهرهبرداری از نخستین واحد تولید مس کاتد در شهرستان بندرلنگه با ظرفیت تولید سالیانه ۲۰۰ کیلوگرم کاتد مس، و رشد حدود ۱۱۸ درصدی در وصول حقوق دولتی معادن استان که به ۵۹۰ میلیارد ریال رسیده است، بودهایم.
وی به احیا، فعال سازی و ارتقای ظرفیت استخراج ۵۰ معدن راکد و غیرفعال با سرمایهگذاری بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال با ۵۵ درصد افزایش اشاره کرد و گفت: احیای واحدهای صنعتی، معدنی و صنوف تعطیل و نیمه تعطیل در هرمزگان از برنامههای مهم و در اولویت دولت مردمی بوده است که با ایجاد اشتغال مجدد کارگران، از ایجاد تبعات سوء اجتماعی برای خانوادههای این افراد پیشگیری شده است.
قاسمی یادآورشد: تامین ماشین آلات معدنی در هرمزگان نیز پس از پنج سال، امسال اجرایی شده است که در این طرح سرمایهگذاران و معدنداران به راحتی میتوانند ماشینآلات مورد نیاز خود را با تسهیلات تامین کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان اظهار کرد: طی فعالیت دولت سیزدهم مطالعات شناسایی و پیجویی پهنههای اکتشافی در وسعتی افزون بر ۲۹ هزار کیلومترمربع انجام شد که منجر به شناسایی یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع محدوده امید بخش جهت ذخایر کانسارهای فلزی شده است.
استان هرمزگان دارای ۲۰ نوع ماده معدنی و ۳۰۰ معدن فعال با احتساب معادن شن و ماسه رودخانهای است که این منطقه مستعد معدنی در زمینه بهرهبرداری و فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی و در نتیجه صادرات مواد معدنی فرآوری شده به خارج از کشور نقش تعیین کننده ای دارد.
سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ نمک، دولومیت، کرومیت، منگنز، مارن، سنگ آهک، خاک صنعتی، سنگ لاشه، سنگ چینی، مرمریت، سنگ تزئینی، مخلوط کوهی، و جدیدا هم ماده معدنی سیلیس و مگنتیت از معدنهای فعال و غنی این استان اقتصادی به شمار میروند.