طرح ساخت مسکن ملی در جزیره ابوموسی کلید خورد

جزیره ابوموسی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما جزئیات جزئیات ساخت مسکن ملی در جزیره ابوموسی به چه صورت است؟

به گزارش اقتصاد ایران، جزیره ابوموسی یکی از جزایر سه‌گانه‌ای‌ست که در تنگه‌ هرمز واقع شده است. همچنین این جزیره به دلیل موقعیت استراتژیک و منابع نفتی بالقوه یکی از دلایل ادعای امارات متحده عربی بر سر مالکیت آن است.
جزیره ابوموسی باعث نظارت و حفاظت بیش‌تر ایران از بندرعباس می‌شود و به همین دلیل برای کشور ایران بسیار اهمیت دارد. به نظر می‌رسد که دولت ایران برای حفظ مالکیت این جزیره سیاست ساخت و ساز را پیش گرفته است.

ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی بیان می کند که جزیره ابوموسی قطعا جزو اراضی لاینفک جمهوری اسلامی ایران است و طبق قانون می‌توان در این جزیره تماما ایرانی، برنامه‌های ساخت و ساز را اجرا کرد.

او همچنین بیان می‌کند که به زودی عملیات ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی در جزیره ابوموسی آغاز می‌شود. این جزیره به عنوان اراضی ملی در سازمان ملی زمین و مسکن ثبت شده است و دولت جمهوری اسلامی ایران هر دخل وتصرفی که بخواهد می‌‌تواند در این جزیره انجام دهد.

چه کسانی در واحدهای مسکن ملی در جزیره ابوموسی ساکن می‌شوند؟

مالکی اعلام کرده که در بحث واگذاری مسکن، ساکنان جزیره در اولویت قرار دارند و سپس هر فردی که خواهان سکونت در جزیره ابوموسی باشد می‌تواند برای تهیه مسکن اقدام کند.

علیرضا صادقیان فر معاون فنی ومهندسی سازمان ملی زمین و مسکن هم بیان کرد است که سند زمین های این پروژه به صورت رسمی به دولت جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد. وی اضافه کرده است که مهیا کردن شرایط سکونت مردم در یک نقطه بومی، از مهاجرت آن‌ها به کلان‌شهر ها جلوگیری می‌کند و باعث رونق صنایع دیگر نیز خواهد شد.

جزئیات ساخت مسکن ملی در جزیره ابوموسی

همان‌گونه که گفته شد، وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد تا ساخت ۱۱۰ واحد مسکن ملی را در جزیره بوموسی کلید بزند. پیشتر میزان وام بانکی این پروژه برای هر واحد مسکونی ۵۵۰ میلیون تومان اعلام شده بود.

گفته می‌شود بالغ بر ۴۲ هکتار زمین در جزیره ابوموسی برای واگذاری به شهروندان در نظر گرفته شده که به هر متقاضی ۳۰۰ متر مربع اختصاص داده می‌شود.

برای استفاده از این تسهیلات نیز شروطی ذکر شده که مطابق مواردی است که متقاضیان نهضت ملی مسکن باید داشته باشند؛ به‌عنوان مثال متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار باشد. البته باید اشاره داشت که نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان کشور و معلولان جسمی و حرکتی که دارای حداقل ۲۰ سال سن و معرفی‌نامه از سازمان بهزیستی کشور هستند از شرط تاهل مستثنی هستند.

همچنین زنان خودسرپرست که متقاضی مسکن ملی در جزیره بوموسی هستند حداقل باید ۳۵ سال داشته باشند. در این طرح ۴۲ هکتار از زمین‌های جزیره ابوموسی که قابلیت کاربری مسکونی دارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این ترتیب در بهترین حالت و به‌شکل خوشبینانه حدود هزار و ۴۰۰ متقاضی مشمول دریافت زمین رایگان در جزیره ابوموسی خواهند شد.

منبع: تجارت نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا