فشار مالیاتی بر بنگاه‌های نوپای اقتصادی

نظام مالياتي اعلام كرد مبالغ بالاي 800ميليون تومان توسط حسابرسان مورد ارزيابي قرار گيرد؛ اما بعد از انجام، حسابرسي‌ها موردقبول قرار نگرفت و مجدد حسابرسی شده است.

به گزارش اقتصاد ایران، نظام مالیاتی در مقطعی اعلام کرد که اعداد بالای ۸۰۰ میلیون تومان توسط حسابرسان رسمی مورد ارزیابی و قبول قرار گیرد؛ اما درصد اندکی از این حسابرسی‌ها توسط حسابرسان انجام و ارایه شد که موردقبول قرار نگرفته و مجدد حساب‌وکتاب مالیاتی بر روی آنها باز شده است.

ضروری است که سازمان امور مالیاتی به نظر متخصصان و کارشناسان، حسابداران و حسابرسان احترام بگذارد و به سمتی حرکت کنیم که اگر بنگاهی فعالیتی دارد در زمانی که نیاز به حسابرسی است صداقت واقعی و تراز حسابرسی آن را محترم دانسته و تأیید کنیم و در صورت وجود مشکل به حل مشکل کمک کنیم.

این در حالی است که در رابطه با برخی از بنگاه‌ها به‌ویژه بنگاه‌های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار، در شهرهای بزرگ شاهد هستیم که صورت‌های مالی که توسط سیستم بازرسی و تأیید می‌شود به‌طور کامل توسط سازمان امور مالیاتی نیز پذیرفته می‌شود اما در شهرهای کوچک هنوز با تنگ‌نظری‌هایی روبه‌رو هستیم که امید داریم در این زمینه نیز فرهنگ‌سازی لازم در شهرهای کوچک انجام شود.
در قانون جدید مالیات‌ها، تلاش دولت بر این است که تعداد زیادی از معافیت‌های مالیاتی را از بین ببرد یا تقلیل دهد و تلاش بخش خصوصی این است که بحث نونهالی در سرمایه‌گذاری و دوران بازدهی را از طریق مجلس به‌صورت قانونی موردتوجه و حمایت مالیاتی قرار دهد.

نکته مهم این است که دولت نباید به‌طور یک‌طرفه درآمد را مبتنی بر مالیات افزایش دهد و هیچ راهکاری برای حل مشکل هزینه کلان دولت و برگشت آن به شکل ملموس نکند و به نظر می‌رسد تلاش دولت برای اخذ مالیات ابعاد مختلف ازجمله سیاسی دارد.

در کشوری که تورم حدود ۵۰ درصد دارد چطور یک عدد مشخص به عنوان پایه مالیاتی ثابت تعریف شده است؟ آیا شاخص دیگر و ممیزی بهتری وجود نداشت؟ نرخ تورم چه اثری بر روی این موضوع خواهد داشت؟ که این موضوع ابهامات و ابعاد منفی فراوان دارد. در مباحث تخصصی و کارشناسی مانند مالیات بر خودروهای لوکس احساسی و مقطعی برخورد شد که پاسخگو نخواهد بود.

قانون باید به‌صورت کلی به مباحث کلان بپردازد و نگاه ریزبینانه و توجه زیاد به جزییات قطعا مشکل جدیدی را ایجاد خواهد کرد که نظر بخش خصوصی در این زمینه وجود مشکلات فراوان در لایحه جدید قانون مالیات‌های مستقیم ارایه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور به مجلس است و انتظار داریم موردتوجه قرار گیرد.

منبع: تعادل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا