مذاکرات ایران و آمریکا، موتور محرک صادرات غیرنفتی

روند مثبت مذاکرات ایران و آمریکا از نگاه فعالان بخش خصوصی می‌تواند بهار تجارت خارجی را رقم بزند. به گفته امین مقدم، عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی، در سایه این مذاکرات، صنایع مختلف از جمله صنعت نساجی می‌توانند بازارهای جدیدی را به دست آورند.

به گزارش اقتصاد ایران، پیشرفت در مذاکرات ایران و آمریکا چقدر  توان اقتصادی را تقویت میکند؟ و رشد تجارت را رقم می زند؟ «اکوایران» در این باره با امین مقدم، عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی و عضو هیات مدیره اتحادیه تولید صادرات نساجی و پوشاک ایران گفتگو کرده است.

مقدم با اشاره به تحولات اخیر اقتصادی و فضای مذاکرات ایران و آمریکا، گفت مهم‌ترین برداشت از اتفاقات اخیر، ناهماهنگی میان ارگان‌ها و نبود پیش‌بینی نسبت به رخدادهای جاری است. او تأکید کرد که فضای اقتصادی کشور که پیش از این درگیر تورم و رکود بود، حالا به وضعیتی از سردرگمی رسیده است و یک حالت “مبهم” بر اقتصاد سایه انداخته است.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی با اشاره به آینده مذاکرات عنوان کرد: اینکه در ادامه چه اتفاقی خواهد افتاد، بستگی به نتایج مذاکرات هفته آینده و همچنین دو ماهی دارد که فرصت برای این تحولات فراهم شده است. اگر سرمایه‌گذاری واقعی در کشور شکل بگیرد، می‌توان گفت در آستانه یک تحول جدی هستیم و نسبت به آینده خوش‌بینی‌هایی وجود خواهد داشت. البته یک نگرانی هم وجود دارد و آن اینکه  نمی‌دانیم قرار است چه بهایی بابت این سرمایه‌گذاری‌ها پرداخت شود.

مقدم  تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذاری به معنای واقعی صورت گیرد و مطالبی که در روزنامه‌ها و از سوی مقامات دولت اعلام می‌شود، اجرایی شود، توافق می‌تواند مثبت باشد. در این صورت، رشد اقتصادی کشور نیز رخ خواهد داد و صادرات می‌تواند به مراتب بیش از آنچه امروز در نظر گرفته شده رشد کند. برای نمونه، رشد ۲۳ درصدی برای صادرات نه تنها محقق میشود بلکه بیشتر از این عدد هم محقق میشود.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید صادرات نساجی و پوشاک ایران ادامه داد: با وضعیت فعلی قیمت ارز، حتی اگر نرخ آن کاهش یابد و به حدود ۸۰ هزار تومان برسد، باز هم می‌توان گفت شرایط برای صادرات مساعد است و ما در آستانه فصل بهار صادراتی کشور قرار می‌گیریم. البته مسأله تعهدات ارزی همچنان مطرح است، ولی اگر این تعهدات برداشته شود و نگاه به صادرات اصلاح گردد، سطح صادرات غیرنفتی می‌تواند به شکل چشم‌گیری ارتقا پیدا کند.

مقدم با تأکید بر ظرفیت‌های رقابتی ایران گفت: اگر سرمایه‌گذاری واقعی شکل بگیرد، بسیاری از کالاهای ما که در حال حاضر نیز دارای مزیت رقابتی هستند، می‌توانند در بازارهای جهانی حضور گسترده‌تری پیدا کنند. هنوز انرژی در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا ارزان‌تر است و دستمزد کارگر نیز همچنان در مقایسه با اکثر کشورها پایین‌تر است. هرچند سرمایه‌گذاری در حال حاضر گران شده، اما ایران هنوز جزو ارزان‌ترین کشورهای دنیا برای تولید است.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به وضعیت صادرات به آمریکا توضیح داد: در گذشته، بزرگ‌ترین صادرات ما به آمریکا شامل فرش ماشینی و فرش دستباف بوده است و این دو همچنان جزو قوی‌ترین بخش‌های صادراتی ایران در حوزه نساجی محسوب می‌شوند. در زمینه تولید نیز نقطه قوت ما در تولید نخ‌های پلی‌استر است که به‌خصوص در حوزه پوشاک ورزشی کاربرد فراوان دارد.

به گفته این عضو هیأت مدیره، پارچه‌های پلی‌استر، کولمکس و دیگر پارچه‌های دارای فناوری بالا که برای ورزشکاران مناسب هستند، هم‌اکنون در کشور تولید می‌شوند، اما به دلیل نبود بستر مناسب برای صادرات، تنها در بازار داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالی‌که کشورهای اروپایی و آمریکا نیز متقاضی چنین پارچه‌هایی هستند.

او در پایان با اشاره به تجربیات گذشته خود گفت: حدود ۱۷ تا ۱۸ سال قبل، بیش از ۸۰ درصد تولیدات کارخانه ما صادر می‌شد و تراز تجاری آن مثبت بود. امروز هم بسیاری از شرکت‌های مشابه همچنان این ظرفیت را دارند و می‌توانند با حضور در بازارهای جهانی، صادرات خود را افزایش دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا