ناترازی گاز در ادامه قطعی‌های برق؛ زمستان سختی در راه است؟

با توجه به ناترازی برقی در کشور که مردم با خاموشی‌های مکرر روبه‌رو شدند، پیش‌بینی می‌شود در زمستان علاوه بر ناترازی برقی ناترازی گاز هم داشته باشیم.

به گزارش اقتصادایران، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در هر ۲۰ هزار مگاوات، ۲۰۰۰ مگاوات افت در شبکه توزیع داریم، اظهار داشت: مخازن سوخت نیروگاه‌های ما نسبت به سال گذشته کاهش یافته است؛ بنابراین در اوج مصرف گاز که به تامین سوخت مایع توسط نیروگاه ها نیاز است، نیروگاه ها ذخیره کافی ندارند.

فرهاد شهرکی در رابطه با وضعیت ناترازی انرژی در کشور اظهار داشت: با توجه به ناترازی برقی که در کشور داشتیم که به صنایع، بخش کشاورزی و تجاری خسارت زد و مردم هم با خاموشی‌های مکرر روبه‌رو شدند، در زمستان هم علاوه بر ناترازی برقی که همچنان خواهیم داشت، پیش‌بینی می‌شود که ناترازی گاز هم به آن اضافه شود.

وی افزود: تلاش ما این است در جلسات مختلفی که با حضور وزرای نفت و نیرو داریم، برنامه‌های آن‌ها را برای حل مشکل ناترازی دریافت می‌کنیم و این مسئله از بُعد نظارتی نمایندگان خانه ملت دور نخواهد ماند. وزارت نفت برنامه‌هایی ارائه کرده اما وزارت نیرو برنامه‌هایی برای رفع ناترازی در زمستان ارائه نکرده است.

پیش‌بینی کمبود ۲۴ هزار مگاوات برق برای سال آینده

آقای شهرکی در خصوص وضعیت ذخایر سوخت نیروگاه‌ها بیان داشت: طبق گزارش‌ها، مخازن سوخت نیروگاه‌های ما نسبت به سال گذشته کاهش یافته است؛ بنابراین در اوج مصرف گاز که به تامین سوخت مایع توسط نیروگاه‌ها نیاز است، اما نیروگاه‌ها ذخیره کافی ندارند. پیش‌بینی می‌شود برای زمستان و تابستان آینده، ۵ درصد میزان مصرف افزایش یابد؛ بنابراین امسال نزدیک به ۱۹ هزار مگاوات کمبود برق داشتیم و پیش بینی این است سال بعد این میزان، به عدد ۲۴ هزار مگاوات برسد.

شاید در زمستان با کمبود برق مواجه شویم

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از امروز باید برای زمستان و تابستان سال بعد برنامه‌ریزی داشته باشیم. نیروگاه‌های ما در زمستان به دلیل افزایش میزان مصرف، با قطعی گاز مواجه می شوند لذا وقتی گاز به نیروگاه‌ها ندهیم با خاموشی هم مواجه خواهیم بود به همین علت عنوان می‌کنم که احتمال دارد در زمستان با کمبود برق مواجه شویم.

وی در خصوص ضرورت افزایش و گسترش تعداد نیروگاه‌ها گفت: متاسفانه در چند سال گذشته با عقب افتادگی در این حوزه مواجه شده‌ایم درحالی که همزمان با افزایش مصرف، باید به سمت گسترش نیروگاه‌ها حرکت می‌کردیم. بنابراین برای حل ناترازی، نیاز است نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و هم نیروگاه‌های سیکل ترکیبی گسترش یابد تا بتوانیم بهره نیروگاه‌هایی که داریم را افزایش دهیم.

حدود ۹٫۲ درصد افت در شبکه توزیع برق داریم

شهرکی ادامه داد: ما حدود ۹٫۲ درصد افت در شبکه توزیع داریم؛ مرتبا مردم را برای بهینه‌سازی در مصرف تشویق می‌کنیم در حالی که در هر ۲۰هزار مگاوات، ۲۰۰۰ مگاوات افت در شبکه توزیع داریم که رقم بسیار بالایی است.

۲۰۰۰ مگاوات برق برای تولید رمزارزها در کشور استفاده می‌شود

وی در خصوص مصرف برق برای تولید رمزارزها در کشور بیان داشت: بر اساس اعلام منابع رسمی و غیررسمی، حدود ۲۰۰۰ مگاوات برق برای تولید رمزارزها در کشور استفاده می‌شود و به نظر من عزم و اراده واقعی برای برخورد با این میزان در کشور وجود ندارد؛ مردم فشار زیادی را در تابستان به دلیل قطعی برق تحمل کردند و نباید در زمستان هم فشار مضاعفی در بحث گاز و برق داشته باشیم. متاسفانه وزارت نیرو هیچ برنامه‌ای برای برخورد با آن‌ها ندارد در حالی که می‌تواند با کمک سازمان‌های نظارتی آن‌ها را شناسایی و برخورد لازم را داشته باشد.

منبع:شفقنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا