پیامکهای خاموشی مردم را غافلگیر کرد
برخی از کاربران فضای مجازی از اجرای طرح خاموشی در برخی از مناطق تهران خبر میدهند.
به گزارش اقتصادایران، طی روزهای بیستم آبانماه تا ششم آذرماه جاری طرح خاموشی های برنامه ریزی شده خانگی با اعلام جداول ویژه در سراسر کشور اجرا شد. البته اگرچه درباره دلیل اصلی آن بنا به اظهارات دولتمردان کابینه پزشکیان همچنان ابهاماتی وجود دارد اما مهمترین دلیل این خاموشی های گسترده، کمبود ذخایر سوخت مایع نیروگاهی بهعنوان سوخت پشتیبان فصل سرد برای تولید برق عنوان شد. کمبودی که ظاهرا به فاصله ۱۶ روز جبران مافات شد و این طرح کنار گذاشته شد!
همچنان که روز سه شنبه ۶ آذرماه جاری عباس علی آبادی وزیر نیروی دولت چهاردهم با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتقادات و اعتراضات مبنی بر بروز خاموشی ها در سراسر کشور و بعد از قرائت گزارش کمیسیون انرژی مجلس درباره قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: در چند روز اخیر خوشبختانه وضعیت تامین برق خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمیشود.
وی گفت: با توجه به شرایط ناترازی برق در ۹۰ روز حضورم در وزارت نیرو با همت همکارانم اقدامات مهم و فوری انجام شد و ۱۴ پروژه اصلی از جمله موارد زیر عملیاتی شده است.
علی آبادی افزود: در حال حاضر در تامین برق و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم. از سوی دیگر ما الان در فصلی هستیم که باید نیروگاه ها را تعمیر و آماده کنیم. ولی به لطف خدا با شتابی که داده شد و اقداماتی که انجام شد، وضعیت به نحوی هست که برای تأمین و تولید برق مشکلی وجود ندارد.
اما طی روزهای گذشته شرکت برق دوباره با ارسال پیامک هایی مبنی بر قطعی برق را برای مشترکان برخی از مناطق تهران، برق این مناطق را به مدت زمان کوتاهی قطع می کند!
رصد و پایش فضای مجازی نیز نشان می دهد که جمعی از کاربران از بروز خاموشی های پراکنده در برخی از مناطق تهران خبر داده و از این وضعیت گلایه مندند.
در همین حال، غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور با اعلام اینکه مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روزهای گذشته رکورد ۵۷۵ میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرده است، گفت: با توجه به ادامه سرما، هموطنان مصرف گاز را مدیریت کنند.
تسنیم هم در این باره نوشت: با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به نیروگاهها محدود شده و به زیر ۱۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و نیروگاهها در روزهای اخیر، تولید برق را با حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب سوخت گاز و بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت مایع تولید کردهاند.
افزایش مصرف سوخت مایع به ویژه گازوئیل در نیروگاهها، در شرایطی که سطح ذخایر گازوئیل نیروگاهها حدود ۳۳ درصد است، با وجود آنکه هنوز به روزهای پیک سرمایه زمستانه نرسیدهایم و پیشبینی میشود مصرف گاز در بخش خانگی بیش از این افزایش یابد و امکان تخصیص گاز بیشتر به نیروگاهها میسر نشود، میتواند بهناپایداری تولید برق ناشی از کمبود سوخت بی انجامد و بار دیگر جداول خاموشیهای برنامهریزی شده برق منتشر شود.
منبع: اطلاعات