پیش بینی بورس فردا ۲۴ شهریور ۱۴۰۳

در اولین روز کاری رئیس جدید سازمان بورس، بازار سرمایه با تغییرات ناچیز و عدم واکنش فعالان مواجه شد و ارزش معاملات نسبت به روز‌های پیشین کاهش یافت.

به گزارش اقتصاد ایران، روز چهارشنبه بورس تهران شاهد اولین روز فعالیت خود تحت ریاست جدید سازمان بود. با این حال واکنش فعالان بازار سرمایه به این تغییر مدیریتی نسبتاً سرد بود.

نمادهای موجود در تابلوهای معاملاتی تغییرات جزئی را تجربه کردند که نشان از عدم تأثیر قابل توجه رئیس جدید بر بازار داشت. در میان گروه‌های مختلف، فلزات اساسی با ۲۱۰ میلیارد تومان ارزش معاملاتی، صدرنشین بازار شد، اما این رقم نسبت به روزهای گذشته کمتر بود.

پس از آن، گروه خودرویی با کنار زدن شیمیایی‌ها و با ارزش ۲۰۵ میلیارد تومانی در جایگاه دوم قرار گرفت. این در حالی است که گروه شیمیایی با ۱۹۷ میلیارد تومان در جایگاه سوم ایستاد.

این سه گروه در مجموع، ارزش معاملاتی کمتر از روزهای معمولی بازار را ثبت کردند. این موضوع نشان می‌دهد که دولت جدید و تیم اقتصادی آن باید به‌طور جدی به بررسی و بازسازی اعتماد سرمایه‌گذاران در بازار بورس بپردازند. دکتر عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، نیز تاکید کرده که بازگشت اعتماد مردم به بورس یکی از اولویت‌های اصلی دولت است.

تأثیر رؤسای قبلی بر بازدهی شاخص کل بورس

براساس گزارشی از روزنامه دنیای اقتصاد، بررسی بازدهی شاخص کل در دوران رؤسای پیشین سازمان بورس نشان می‌دهد که علی صالح آبادی با بیش از ۶۰۰ درصد بازدهی در دوران ریاست خود، عملکردی چشمگیر داشت.

این در حالی است که در همین بازه زمانی، دلار تنها ۲۷۹ درصد رشد داشته است. باید اشاره کرد که در این دوره، دولت‌ها با سرکوب نرخ ارز مانع از افزایش قیمت واقعی دلار شدند. این مسئله موجب شد که برخی از کارشناسان اصطلاح “ارزپاشی” را برای توضیح این سیاست‌ها به کار ببرند.

در بررسی عملکرد سایر رؤسا، محمد فطانت‌فرد با تنها ۸ درصد بازدهی کمترین عملکرد را در این زمینه داشته است. در مقابل، شاپور محمدی با بیش از ۷۰۰ درصد بازدهی، بهترین عملکرد را برای شاخص کل بورس ثبت کرده است.

با این حال، شرایط در دوره مجید عشقی متفاوت بود؛ بازدهی شاخص کل تنها ۵۰ درصد بوده، در حالی که دلار ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

تحلیل تکنیکال و چشم‌انداز آینده بورس تهران

کل

روز چهارشنبه، شاخص کل بورس تهران بدون تغییرات قابل توجهی در حوالی ۲ میلیون و ۸۰ هزار واحد باقی ماند. در شرایطی که ارزش معاملات کاهش یافته و دامنه نوسانات محدود شده است، تحلیل تکنیکال بازار سرمایه به چالش کشیده شده است.

به نظر می‌رسد که بازار از مهم‌ترین فاکتور خود، یعنی ارزش معاملات، بی‌بهره است و باید منتظر تصمیمات آینده رئیس جدید سازمان برای بازسازی بازار و افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران باشیم.

منبع:اقتصادنیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا