کدام بانک ها به سامانه کهربا متصل شدند؟
معاون فناوری اطلاعات: پیشینه فرآیند برنامه کهربا یا همان EMV از حدود پانزده تا بیست سال گذشته در دنیا آغاز شده و بیشتر کشورهای اروپایی یا کشورهای حوزه خلیج فارس سیستم خود را بر روی آن پیاده سازی کرده اند.
به گزارش اقتصاد ایران، علیرضا آقاخانی گفت : در چندسال گذشته با برنامه بانک مرکزی و شرکت شاپرک پروژه کهربا در بانک مرکزی شکل گرفت که بحث اتصال بانک مرکزی به بانک های بین المللی مطرح بوده است.
وی، افزود: به علت اینکه نفوذ پذیری ما در جامعه در حوزه پروژه زیاد بود در حال حاضر تقریبا نزدیک به صد هزار پایانه فروش نانوایان مجهز به پروژه EMV کهربا شده و عملا هرفردی که مجهز به سرویس کهربا بر روی اپلیکیشن موبایلی خود باشد می تواند به این پذیرنده ها مراجعه کرده و خرید نان خود را از طریق پروژه کهربا انجام دهد.
معاون فناوری اطلاعات شرکت امید پی، تصریح کرد: بزرگترین نقطه مجهول این پروژه، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی آن است در سال های گذشته در زمان کرونا مردم به سمت تراکنش های card-not-present (پرداخت های بدون کارت) حرکت کردند و عملا خریدهای card-not-presentخیلی قوی شد اما همچنان فرهنگ سازی در حوزه کهربا کامل نبوده در حالی که این پروژه برای بانک ها و شرکت های پی اس پی سودمند خواهد بود به این دلیل که هزینه صدور کارت را کاهش خواهد داد علاوه بر این استهلاک زیرساخت نیز کمتر است.
آقاخانی،ادامه داد : شرکت امید پی به عنوان شرکت پی اس پی این فعالیت را انجام داده و با رسانه های مختلفی شروع به فعالیت کرده تا فرهنگ سازی این پروژه ایجاد شود.
کدام بانک ها به سامانه کهربا متصل شدند؟
معاون فناوری اطلاعات امید پی، اذعان داشت که چهار بانک بزرگ داریم که به این پروژه متصل شده اند و تقریبا ۴۰ تا ۵۰ درصد کارت های کشور در دست همین بانک ها است که به کهربا متصل شده اند بنابراین در صورتی که همین بانک ها شروع به تبلیغات کنند می تواند نفوذ خوبی در جامعه ایجاد شود.