تعویض رایگان کنتورهای خراب گامی مهم برای جلوگیری از هدررفت آب

یکی از گام‌های مهم شرکت‌های آب و فاضلاب در سراسر کشور، تعویض کنتورهای خراب و رفع نشستی آنهاست که به صورت رایگان صورت می‌گیرد.

به گزارش اقتصاد ایران، وزارت نیرو می‌گوید میانگین هدررفت آب در ایران بر اساس آخرین برآوردها ۳۱.۳ درصد است. در حالی که این میزان در جهان به طور متوسط ۳۵ درصد برآورد شده است.

به گفته علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور تصریح کرد. در کشورهای در حال توسعه، هدر رفت منابع ناشی از سطوح بالای آب بدون درآمد، قابل ملاحظه است. و بر اساس یک برآورد محافظه‌کارانه از کل هزینه‌های سالانه خدمات و تأسیسات آبرسانی مربوط به آب بدون درآمد در سراسر جهان. این رقم در حدود ۱۴ میلیارد دلار است که در حدود یک سوم از این مقدار مربوط به کشورهای در حال توسعه است.

وی با بیان اینکه در کشورهای در حال توسعه روزانه در حدود ۴۵ میلیون متر مکعب آب از طریق نشت از شبکه‌های توزیع هدر می‌رود. افزود: این حجم، برای آبرسانی به حدود ۲۰۰ میلیون نفر کافی است. به طور مشابه روزانه نزدیک به ۳۰ میلیون متر مکعب آب تصفیه شده به دست مشترکان می‌رسد. اما به دلایلی همچون آب دزدی یا عدم دقت در اندازه‌گیری و خطای مدیریتی یا همان صدور نشدن قبض آب به حساب نمی‌آید.

تعویض کنتورهای خراب بدون هزینه

وی در ارتباط با اینکه از بین بردن کل آب بدون درآمد در تأسیسات آبرسانی امکان‌پذیر و عملی نیست، اظهار کرد: رساندن سطح هدر رفت در کشورهای در حال توسعه به نصف مقدار فعلی، یک هدف واقع‌بینانه به نظر می‌رسد؛ این میزان کاهش هدر رفت می‌تواند سالانه در حدود ۲.۹ میلیارد دلار سرمایه اضافی برای بخش آب تولید کند (به علت افزایش درآمد و کاهش هزینه) و امکان آبرسانی به ۹۰ میلیون نفر جمعیت جدید را بدون نیاز به سرمایه‌گذاری جدید در بخش تولید و یا برداشت بیشتر از منابع محدود آبی، فراهم کند.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور میزان آب بدون درآمد در کشور ایران را در حدود ۳۱.۳ درصد مطابق آخرین جدول بالانس آب عنوان کرد و افزود: از این میزان ۱۵.۵ درصد مربوط به هدر رفت فیزیکی (واقعی)، ۱۴.۴ درصد هدر رفت غیرفیزیکی (ظاهری و غیرمجاز) و ۱.۴ درصد مربوط به مصارف مجاز بدون درآمد است.

یکی از گام‌های مهم شرکت‌های آب و فاضلاب در سراسر کشور، تعویض کنتورهای خراب و رفع نشستی آنهاست که به صورت رایگان صورت می‌گیرد. این تغییر کنتورها بدون دریافت پول انجام می‌شود و ماموران و پیمانکاران مراجعه‌کننده حق دریافت مبلغ از مشترکان را ندارند و مشارکت مردم در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است. نکته مهم اینکه در صورت سهل انگاری مشترک در نگهداری از کنتور و احتمال خسارت به کنتور از قبیل یخ زدگی، شکستگی و سایر اتفاقات هزینه تعویض از مشترک دریافت می‌شود.

منبع: همشهری

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. باسلام ودرودآب رابه قیمت تمام شده به اضافه سودوبه قیمت شناورعرضه نماییدوهزینه های کنتورهاراهم ازمشترکین دریافت کنیدولی شرکتی متشکل ازمشترکین تاسیس نمایید وسودحاصله رابین مشترکین بسویه تقسیم نماییدخودکنترلی به وجودمیاید وبرای همیشه مشکلات آب حل خواهدشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا