گزارش بانک مرکزی: افزایش نرخ ارز و کاهش بدهی‌های خارجی در دی ماه ۱۴۰۳

بانک مرکزی در گزارشی که تحولات اقتصادی کشور در دی ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده، به عوامل مختلف تاثیرگذار بر نرخ ارز و بدهی‌های خارجی اشاره کرده است. طبق این گزارش، مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز در این ماه، ناشی از افزایش انتظارات تورمی بوده است.

به گزارش اقتصاد ایران، در دی ماه ۱۴۰۳، هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی با نرخ متوسط ۸۰ هزار تومان معامله شد که نسبت به آذرماه ۱۱ درصد افزایش داشته است. همچنین نرخ فروش حواله و اسکناس دلار آمریکا در مرکز مبادله ارز و طلا به ترتیب به ۶۵۵.۲ و ۶۷۳.۵ هزار ریال رسید که نسبت به ماه قبل ۲۰.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

طبق اعلام بانک مرکزی، تداوم درگیری‌های نظامی در منطقه و برخی تنش‌های سیاسی، به همراه تاثیرات آن بر انتظارات تورمی فعالین اقتصادی، دلیل اصلی افزایش نرخ دلار در بازار غیررسمی بوده است. همچنین راه‌اندازی سامانه ارز تجاری در اواخر آذرماه ۱۴۰۳ و کاهش شکاف نرخ حواله و اسکناس بین بازار رسمی و غیررسمی، تأثیرات قابل توجهی بر وضعیت نرخ ارز در دی ماه داشت.

کاهش ۱۱.۷ درصدی بدهی‌های خارجی

بانک مرکزی در این گزارش همچنین از کاهش ۱۱.۷ درصدی بدهی‌های خارجی کشور در پایان دی ماه ۱۴۰۳ نسبت به پایان اسفندماه سال گذشته خبر داده است. طبق این گزارش، مانده بدهی‌های خارجی کشور در دی ماه حدود ۴.۵ میلیارد دلار بود که نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. از این میزان، ۶۱.۵ درصد معادل ۲.۷ میلیارد دلار مربوط به بدهی‌های کوتاه‌مدت و ۳۸.۵ درصد معادل ۱.۷ میلیارد دلار به بدهی‌های بلندمدت اختصاص داشت. سهم بدهی‌های کوتاه‌مدت از کل بدهی‌ها در این بازه زمانی ۱۴.۶ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

گزارش تجارت خارجی کشور

در بخش تجارت خارجی، در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات (بدون احتساب میعانات گازی) و واردات گمرکی به ترتیب ۴۷.۷ و ۵۶.۱ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۸.۳ و ۳.۲ درصد افزایش داشته‌اند. همچنین ارزش هر تن کالای صادراتی و وارداتی به ترتیب ۴.۸ و ۹.۶ درصد افزایش یافته است. در همین مدت، وزن صادرات و واردات گمرکی به ترتیب ۱۲۷.۳ و ۳.۸ میلیون تن بوده که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۱۲.۹ درصد افزایش و ۵.۸ درصد کاهش داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا