چگونه می توان کسی که از صحنه تصادف فرار کرد را پیگیری کرد؟
مسئولیت مالک وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه بر اثر فعل یا ترک فعل او اتفاق افتاده، نمی باشد. بنابراین، شخص زیان دیده می تواند علیه مالک وسیله نقلیه و راننده مقصرحادثه، بصورت جداگانه در محاکم قضایی شکایت کند.
به گزارش اقتصاد ایران، مسئولیت مالک وسیله نقلیه مانع از مسئولیت شخصی که حادثه بر اثر فعل یا ترک فعل او اتفاق افتاده، نمی باشد. بنابراین، شخص زیان دیده می تواند علیه مالک وسیله نقلیه و راننده مقصر در حادثه تصادف ، بصورت جداگانه در محاکم قضایی شکایت کند.
در این صورت مالک وسیله نقلیه پس از بازجویی، یا خودش در حادثه، راننده بوده است؛ یا مدرکی دال بر واگذاری خودرو به شخص دیگری را ارائه خواهد کرد که مجددا بازپرس پرونده تا شناسایی راننده اصلی، این مراحل را ادامه خواهد داد.
در این قبیل تصادفات به دلیل شناس بودن خودروی مقصر، در هر صورت خسارت از محل بیمه مقصر حادثه (در صورت دارا بودن بیمه نامه معتبر) پرداخت می شود.
در تصادف هایی که در نتیجه بی احتیاطی رانندگان رخ می دهند و راننده مقصر متواری می شود لازم است خونسردی خود را حفظ کرده و ضمن تماس با پلیس ۱۱۰، نسبت به “تنظیم صورت جلسه حادثه توسط کلانتری محل، تنظیم کروکی توسط عوامل راهور اقدام کرده و فرد خسارت دیده یا بستگان درجه یک متوفی (زیان دیده) به کلانتری محل جهت تنظیم شکایت علیه مقصر متواری” مراجعه کند.
مراحل و اقدامات مورد نیاز فرد خسارت دیده
“معرفی کارشناسان راهور یا کارشناس رسمی دادگستری برای ترسیم کروکی صحنه به هم خورده (در صورت عدم حضور عوامل راهور در زمان وقوع حادثه)،
ارائه اصل کروکی به همراه مدارک بیمه بدنه و بیمه ثالث به شرکت بیمه در صورت وارد شدن خسارت مالی،
معرفی زیان دیده به پزشک قانونی توسط کلانتری،
ارسال پرونده به دادسرای منطقه،
تنظیم درخواست در دادسرا علیه راننده مقصر،
بازجویی زیان دیده در صورت مجروح شدن،
ارجاع پرونده به دادگاه و تنظیم آخرین صورت جلسه توسط قاضی،
صدور رأی دادگاه و دریافت خسارت از شرکت بیمه گر(در صورت شناسایی راننده مقصر) و یا صندوق تامین خسارات بدنی (در صورت مشخص نبودن مقصر)”
منبع: تین نیوز