یک آیتم جدید به قبوض برق اضافه شد
در قبوض برق دوره بعد، شاهد افزایش در آیتم "هزینه سوخت نیروگاهی" خواهیم بود.
به گزارش اقتصادایران، در قبوض برق از سال گذشته، آیتم جدیدی به نام “هزینه سوخت نیروگاهی” اضافه شده که مرتبط با افزایش هزینه سوخت نیروگاهها است.
این هزینه بر اساس مصوبه مرداد ۱۴۰۲ هیئت وزیران و آییننامه تبصره ۱۴ قانون بودجه اجرا شده و برای مصارف در حد الگو ۶ تومان و برای مصارف بیشتر ۱۲ تومان به ازای هر کیلوواتساعت محاسبه میشود، که به این موار باید ۱۰ درصد مالیات اضافه شود.
در سال جاری بر اساس تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳، نرخ هزینه سوخت نیروگاهی به ۱۸۰۰ ریال بهازای هر لیتر سوخت یا هر مترمکعب گاز افزایش یافته است. این افزایش، نسبت به سال قبل که ۷۵۰ ریال بود، بیش از دو برابر شده و در قبوض برق مصرفکنندگان نیز اعمال خواهد شد.
این مبالغ بهمنظور جبران هزینههای نیروگاهها و بازپرداخت بدهیهای وزارت نیرو برای توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی استفاده میشود. نرخها بسته به میزان مصرف و در راستای قوانین بودجه در قبضها منعکس میشود.
قیمت برق مشترکان ۳۸ تا ۷۸ درصد افزایش یافت
ابتدای آبان ماه، وزیر نیرو اعلام کرد که طبق قانون مانعزدایی از صنعت برق، دولت موظف است دیگر نقشی در تأمین ریالی برق نداشته باشد ، قیمت برق باید افزایش یابد و مشترکان پرمصرف باید برق خود را از بازار آزاد یا منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.
تنها مصارف برق در حد الگو یارانه دریافت میکند و کسانی که بیشتر از حد الگو مصرف میکنند، باید مصرف خود را مدیریت کرده یا از روشهای جایگزین مانند مولدهای خورشیدی استفاده کنند.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، تأکید کرد که تعرفهها بهگونهای طراحی شدهاند که مشترکان با مصرف در حد الگو از یارانه بیشتری برخوردار شوند و کسانی که بیش از الگو مصرف میکنند، باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.
بررسی تعرفههای جدید و مقایسه آن با تعرفههای پیشین (قبل از مهر ۱۴۰۳) در ماههای غیرگرم نشان میدهد که رشد تعرفهها به جز دو مورد، در محدوده ۳۸ درصدی است؛ اما افزایش تعرفهها در بخش متوسط مصرف بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلووات ساعت، برای تعرفه مصارف زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت رشدی ۸۳ درصدی و در بخش متوسط مصرف بین ۳۰۰ تا ۴۵۰ کیلووات ساعت، برای تعرعه زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت رشدی ۷۸ درصدی داشته است.
مثل این است که راننده تاکسی بعد از گرفتن کرایه طلب پول بنزین کند و بعدهم طلب مالیات سوخت که شرعا و عرفا حرام است .