آخرین خبر از طرح ساماندهی کارکنان دولت امروز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳

آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت را در سایت اقتصادایران بخوانید.

به گزارش اقتصادایران، یک فعال کارگری درباره طرح ساماندهی نیروهای شرکتی توضیحاتی را ارائه داد.

فعال کارگری درباره طرح ساماندهی نیروهای شرکتی گفت: معلوم نیست در صورتِ تصویب، چند درصد از کارکنان را شامل شود.

طرح ساماندهی کارکنان دولت که سه سال از عمر مجلس یازدهم را به خود اختصاص داده و در این مدت مورد بررسی‌های همه جانبه قرار گرفته بود، از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس و دولت جدید برای تصمیم‌گیری واگذار شد.

اما چرا این طرح در طول بیش از سه سال هنوز به نتیجه نرسیده است؟ ناصر چمنی، فعال کارگری، در پاسخ به این سوال به «ایلنا» می‌گوید: در طول این سالها، حذف شرکتهای پیمانکاری به یکی از مطالبات اصلی کارگران تبدیل شده است و این مطالبه، با طرحی مثل طرح ساماندهی کارکنان دولت، جنبه‌ی جدی‌تری به خود گرفته است. حالا در چنین شرایطی گفته می‌شود که در حال پیگریِ طرح هستند اما در واقع این اتفاق نمی‌افتد.

چمنی بیان کرد: امنیت شغلی در دهه ۷۰ با دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری از کارگران گرفته شد در همان زمان هم شرکت‌های پیمانکاری روی کار آمدند و مشکلاتِ کارگران چندین برابر شد. از آن زمان بیش از سه دهه می‌گذرد و این وضعیت همچنان به قدرت خود باقیست؛ چراکه طرفداران سرمایه‌داری تداوم این وضعیت را می‌خواهند.

وی بیان کرد: وقتی امنیت شغلی نباشد، کارفرما به راحتی می‌تواند روی کارگر خود اعمال زور داشته باشد، چون به راحتی می‌تواند بعد از پایان قرارداد، کارگر را اخراج کند. در این صورت کارگران و تشکل‌های کارگری نمی‌توانند اجرای قانون کار را از کارفرما مطالبه کنند. یعنی بزرگتررین اهرم فشار را به دست کارفرمایان داده‌اند.

چمنی بیان کرد: نام این طرح ساماندهی کارکنان دولت بود و معلوم نیست در صورتِ تصویب، چند درصد از کارکنان را شامل شود. حذف پیمانکاران خواسته‌ی نیروی کار است و قرار نیست با حذف پیمانکاران در بخش کوچکی از جامعه‌ی کار، ادعای رسیدگی و حل این مشکل را داشته باشند.

وی بیان کرد: چگونه ممکن است موضوعِ به این مهمی در قالب طرح در مجلس قبلی کلید بخورد، سه سال روی آن کار شود و در نهایت هم به نتیجه نرسد و به مجلس و دولت جدید محول شود؟ معلوم نیست چقدر بخواهند آن را طول بدهند و در نهایت هم برای چه گروهی به تصویب برسانند و چند درصد مشمولِ آن شوند.

این فعال کارگری گفت: امنیت شغلی و حذف قراردادهای موقت از کارهای ماهیتا دائم از خواسته‌های کارگران است. با حذف دادنامه ۱۷۹ و حذف پیمانکاران از کارهای با ماهیت دائم، می‌شود این مطالبه‌ی کارگران را به ثمر رساند. اگر بخواهند این کار را انجام دهند، مسیر مشخص است.

نوشته های مشابه

۳ دیدگاه

  1. بسمه تعالی باسلام موضوع درخواست تعیین تکلیف وتبدیل وضعیت شغلی نیروهای طرحی جهاد کشاورزی استان سیستان بلوچستان ایران که از سال 1394/1/1بصورت طرحی در مراکز های خدمات ترویج جهادکشاورزی استان سیستان و بلوچستان بکار گرفته شده ایم متاسفانه با کمترین حقوق شش میلیون تومان و بدون مزایای اکنون با تاخیر چندین ماهه حقوق پرداخت می گردد لذا از همه مقامات عالی کشور خواهشمندیم که حقومان مستقیم از خزانه دولت واریز بشود بخدا گرفتاریم شرمنده خانواده های خود هستیم

  2. با سلام، اجرای عدالت در شعار راحت و در عمل سخت است، نیروهای قرارداد معین در قانون خدمات کشوری ماده قانونی ندارند جز تبصره ماده 32، سازمان استخدامی نیروهای قرارداد معین را تابع قانون خدمات کشوری می داند، ولی دستگاه ها که خود را تابع قانون نظام هماهنگ می دانند برخورد تحقیر آمیزی با نیروهای قرارداد معین دارند و آنها از مزایای خود برخوردار نمی دانند زیرا می گویند ای دست از کارمندان جای در اساسنامه(سال تصویب اساسنامه 1352) وزارت ندارد، لطفا دولت جدید در راستای عدالت نظارت بیشتری بر وزارت خانه ها داشته باشد.

  3. قانونی بگذارند که بالای ۵ سال یا ده سال سابقه کارگر جذب بشه نه اینکه طرف پارتی داره با یک سال سابقه جذب بشه و کارگری که ۱۰ سال الی ۲۰ سال سابقه توی بدبختی شرکتی زجر بکشه … ظلم چقدر … نوبتی کنید که عدالت پابرجا بشه . مصلحت نظام فکر کردن نداره ، نگه داشته که چی ؟ شرکتها بچابند و قرارداد ۲ یا ۳ ماهه ببندد !! مخصوصا شرکتهای شهرداری تهران که درامدش را از حق کارگر مطالبه میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا