تملک و تعطیلی واحدهای صنعتی از سوی بانکها ممنوع!
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید با تاکید بر اینکه براساس ماده قانونی اجازه نمیدهیم مانعی در حوزه تولید کشور ایجاد شود و هیچ بانکی حق تملک و تعطیلی واحدهای صنعتی را ندارد، گفت: دو ماه به بانکهای فارس فرصت میدهیم.
به گزارش گروه بازار پارسینه، محمدباقر آقا علیخانی بعداز ظهر امروز در ستاد تسهیل و رفع موانع فارس به چرایی تشکیل ستاد تسهیل در کشور اشاره کرد و اظهارداشت: براساس مباحث داخلی و خارجی و شرایط اضطراری کشور، این ستاد تشکیل شد.
وی با بیان اینکه مصوبات این ستاد لازم الاجراست و دستگاههای کم کار به نهادهای بازرسی معرفی میشوند، افزود: البته دستگاههای نظارتی نظیر سازمان بازرسی و دادگستری در جلسات این ستاد حضور دارند.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید تصریح کرد: باید به این باور رسید که شرایط کشور، شرایط معمول نیست بلکه در شرایط جنگی اقتصادی قرار داریم و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب طی ۱۰ سال گذشته تاکنون شعار سال را با عناوین اقتصادی معرفی میکنند.
آقاعلیخانی با تاکید بر اینکه براساس ماده قانونی اجازه نمیدهیم مانعی در حوزه تولید کشور ایجاد شود و هیچ بانکی حق تملک و تعطیلی واحدهای صنعتی را ندارد، گفت: دو ماه به بانکهای فارس فرصت میدهیم که واحدهای تملک شده صنعتی را باز گردانند.
وی همچنین با بیان اینکه کارت بازرگانی به معنای خط تولید است و کسی حق توقف آن را ندارد، گفت: این حجم از تعلیق واحدهای صنعتی توسط بانکها قابل قبول نیست.
دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید همچنین از شناسایی قوانین مزاحم و معرفی آنها خبر داد و افزود: تغییرات تکنولوژی امروز در دنیا باید به عنوان اولویت قرار گیرد و وظیفه امروز ما کاهش فاصلهها است.
آقاعلیخانی اضافه کرد: ۱۹۲ مورد مشکل نیز در حوزه تولید کشور شناسایی و برای آن حل مسئله انجام شده است؛ همچنین باید به سمت شکوفایی اقتصاد کشور و کمک به بخش خصوصی برویم، گفت: گرفتاری بخش خصوصی بسیار زیاد است و باید از ریزش آن جلوگیری کرد.
۱۵ پروژه صنعتی در سفر هیئت دولت به فارس به بهرهبرداری میرسد
حمیدرضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس از افتتاح و بهرهبرداری ۱۵ پروژه صنعتی با سرمایهگذاری نزدیک به ۲۷ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی دو هزار و ۵۲ نفر در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به این استان خبر داد.
وی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید فارس که با حضور دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شد، اظهار داشت: صبح امروز با حضور علیخانی ۵ بنگاه اقتصادی مورد بازدید قرار گرفت.
وی با تشریح ویژگیهای بارز و بالقوه استان فارس در این جلسه، بیان کرد: فارس دارای ۱۲۲ هزار کیلومتر مساحت و نزدیک به ۵.۵ میلیون نفر جمعیت و ۳۷ شهرستان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استلن فارس همچنین وجود یک پایانه صادراتی، نمایشگاه بینالمللی، ۷ فرودگاه و … را ظرفیتهای مهم این استان ذکر و اعلام کرد: فارس در بخش صنعت دارای ۵۱۵۸ جواز تاسیس است و در این باره دارای رتبه نخست کشور است.
ایزدی با اشاره به صدور ۴۰۷۱ فقره پروانه بهرهبرداری در فارس نیز تصریح کرد: اگرچه فارس هماینک راه صنعتی شدن خود را به درستی طی میکند، اما اگر بخواهیم به توسعه و رشد صنعتی برسیم، زمانبر است و نیاز به حمایت و تسهیلات داریم.
وی با تصریح بر این موضوع که یک شبه هیچ استانی صنعتی نمیشود، گفت: در حال حاضر دو طرح فولادی در دست فعالیت و چند طرح نیز در دست اجرا داریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استلن فارس به وجود ۷۱ شهرک و نواحی صنعتی، ۶ منطقه ویژه اقتصادی، پتروشیمی شیراز، فولاد پاساردگاد و … به ظرفیتهای بزرگ صنعتی این استان اشاره و از افتتاح دو طرح پایین دستی و کلافهای آلیاژی با سرمایه گذاری ۴ هزار میلیارد تومانی در فولاد پاساردگاد و فاز دوم کارخانه کربنات سدیم در سفر رئیس جمهور به فارس خبر داد.
ایزدی به صدور ۱۲۷۸ کارت بازرگانی و صادرات ۲ میلیارد و ۷۵۲ میلیون دلاری سال گذشته در استان اشاره کرد و در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از کارگروههای مهم کشور که مصوبه مجلس را دارد، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است، افزود: سال گذشته مشکلات ۷۶۳ بنگاه اقتصادی در ۴۹ جلسه این کارگروه به بحث و بررسی گذاشته شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استلن فارس از اجرایی شدن ۷۲ درصد مصوبات این کارگروه در سال گذشته، خاطرنشان کرد: از فروردین سال گذشته کمیته تخصصی ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید راهاندازی و هر هفته تشکیل جلسه میدهد.
ایزدی به ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی با توجه به اجرای مصوبات کارگروه متبوع در مباحث مالی، بانکی، تامین اجتماعی و … اشاره و اعلام کرد: سال گذشته ۳۰۷ مصوبه در حوزه بانکها داشتهایم که به عنوان نمونه ۵۳ مصوبه از مجموع کل مصوبات مربوط به بانک ملی بوده که ۳۵ مصوبات آن اجرایی شده است.
به گزارش تسنیم پانصدو چهل و پنجمین (۵۴۵) کارگروه تسهیل و رفع موانع کشور و کمیته اجرایی ارتقاء توان تولید اقتصاد مقاومتی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور برگزار شده در سالن شهید قاضی استانداری فارس ۲۱ بنگاه اقتصادی مسایل و مشکلاتش به منظور بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص حل و فصل مشکلات بنگاههای اقتصادی، کمک به تسریع، تکمیل و راه اندازی طرحهای نیمه تمام تولیدی، حمایت و کمک به توسعه صادرات محصولات تولیدی استان رفع و راهکار اجرایی و عملیاتی ارائه شد.
تعدادی از موضوعات بررسی شده، قند ممسنی در رستم، جهت تعیین تکلیف بدهی ودریافت سهمیه شکر خام و معدن ملوس جان بیضا تولید سنگ مرمریت در راستای ادامه استخراج ازمعدن_ روغن نباتی نرگس شیراز تولید کننده انواع روغن خوراکی بررسی تعیین تکلیف بدهی و دریافت سهمیه روغن این کارخانه، شرکت کارخانجات مخابراتی ایران (ITMC) تولید کننده انواع بورد و تجهیزات مخابراتی ساده و پیشرفته، پیگیری اجرای تفاهم نامه فروش سهام شرکت مذکور در ایران خودرو فارس و بررسی مصوبات قبلی کارگروه تسهیل و شرکت فولاد پایه _سازنده انواع سازههای فلزی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز موضوع قابل بررسی تعیین تکلیف بدهی، و شرکت تک ایستا تولید قطعات ساختمانی در شهرک صنعتی بزرگ شیراز موضوع صندوق ضمانت صادرات، همچنین مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد مجموعهی کامل فولادسازی از مرحله دریافت سنگ آهن از معدن تا تولید انواع فولادهای آلیاژی، گندله و آهن اسفنجی و… توسعه صنایع پایین دستی که رفع مشکل جلوگیری از اعمال محدودیتهای ارزی این واحد صنعتی بررسی شد، در ادامه شرکت پارس حدید تولید خرپا و مصنوعات فلزی جهت تعیین تکلیف بدهی بررسی شد.