خبر مهم امروز از پرداخت علی الحساب حقوق بازنشستگان در ماه جاری
واریز مبلغ حقوق ماه جاری برای بازنشستگان و مستمریبگیران طبق لیست و بر اساس حروف الفبا انجام خواهد شد.
به گزارش اقتصاد ایران، حقوق بازنشستگان در شهریورماه بر اساس حروف الفبا و حرف الف طی دو روز واریز خواهد شد و دیروز حقوق برخی بازنشستگان به حسابشان واریز شد و برای بقیه حرف الف امروز چهارشنبه نا آخر شب واریز خواهد شد.
براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، واریز حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران این صندوق از روز (بیستم شهریور) آغاز میشود. پرداخت حقوق براساس حروف الفبا و جدول اعلامی سازمان انجام میشود.
در روزهای گذشته، فیش حقوقی شهریور ماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.
در عین حال مشخص نیست علیالحساب متناسبسازی تیرماه چه زمانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی واریز میشود؛ بازنشستگان کشوری و لشگری این مبلغ را در هفتههای گذشته دریافت کردهاند.
به اعتقاد عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، فردی که در جایگاه معاون روابط کار قرار میگیرد، باید حتماً دارای ویژگیهایی از جمله قدرت تعامل بالا با جامعه هدف و شناخت کافی نسبت به عرصه روابط کار و وضعیت بازار کار کشور باشد.
با انتصاب «احمد میدری» به عنوان وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بحث انتخاب معاونت روابط کار این وزارتخانه، داغ شده است. معاونت روابط کار وزارت کار، کلیدیترین بخش این وزارتخانه است که مسئولیتهای کلیدی بسیاری از جمله دبیری و مدیریت نشستهای شورایعالی کار را برعهده دارد و متولی صدور بخشنامهها و دستورالعملهای مختلف در حوزه روابط کار است.
چه فردی باید به عنوان معاون روابط کارِ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزیده شود؛ این فرد باید حایز چه شرایط و ویژگیهایی باشد؛ «علی خدایی» فعال کارگری و نایب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور که چند دوره نمایندگی کارگران در شورایعالی کار را برعهده داشته، در ارتباط با ویژگیهای مورد نیاز برای یک معاون روابط کارِ موفق و کاربلد توضیح میدهد.
خدایی میگوید: باید از گذشته درس بگیریم و اشتباهات و کاستیهای آن را چراغ راه آینده قرار دهیم؛ حوزه معاونت روابط کار، پرمخاطبترین حوزه وزارت کار است و وظیفه تنظیم روابط کار میان کارگران و کارفرمایان را برعهده دارد و به اعتقاد من، مهمترین معاونت وزارت کار، همین معاونت روابط کار است.
به گفته این فعال کارگری، در تحلیل دورههای گذشته به خطاها و کمکاریهای فاحش در حوزه عملکردِ معاونت روابط کار برمیخوریم؛ او در توضیح بیشتر میگوید: من در دورهی حضور در شورایعالی کار، ۴ معاون روابط کار مختلف را تجربه کردم و به عینه دیدم که شخص معاون روابط کار و دیدگاههای او چه تاثیر بزرگی روی مسائل مبتلابه کارگران دارد؛ این حوزه، تنظیمگر روابط میان کارگر و کارفرماست؛ حوزه تشکلهای کارگری و بازرسی کار نیز زیرمجموعه این معاونت هستند و به صورت سنتی، دبیر شورایعالی کار، شخصِ معاون روابط کار است. بنابراین به چشم میدیدیم هرموقع در وزارت کار یک معاون روابط کار قوی و کاربلد داشتیم، چالشهای تعیین دستمزد به حداقل میرسید.
خدایی با تاکید بر اینکه در دوره اخیر به دلیل غیرمتخصص بودن فردی که به عنوان معاون روابط کار وزارتخانه انتخاب شده بود، پرچالشترین دوره در حوزه تشکلها و دستمزد را تجربه کردیم؛ اضافه میکند: در این دوره، چالشیترین نشستهای شورایعالی کار با بالاترین حجم نارضایتی جامعه هدف را تجربه کردیم.
به اعتقاد عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، فردی که در جایگاه معاون روابط کار قرار میگیرد، باید حتماً دارای ویژگیهایی از جمله قدرت تعامل بالا با جامعه هدف و شناخت کافی نسبت به عرصه روابط کار و وضعیت بازار کار کشور باشد.
او ادامه میدهد: این فرد واقعاً باید نقش یک «میانجی» را در نشستهای شورایعالی کار ایفا کند؛ ما در بحث انتخاب معاون روابط کار، حساسیت کامل داریم؛ وزیر کار باید در انتخاب معاون روابط کار دقت کافی داشته باشد، فردی را انتخاب کند که قبل از هر چیز، حوزه تخصصیاش مرتبط با روابط کار باشد، با این حوزه کاملاً آشنا باشد و اولویتها را به خوبی بداند.
«معاون روابط کار جدید باید بحثهای بحرانی مانند دستمزد و امنیت شغلی را سر و سامان دهد» خدایی با تاکید بر اینکه این موارد مهمترین اولویتهای جامعهی کارگری هستند؛ تصریح میکند: در دوران وزیر قبلی، شعارهای خوب شنیدیم اما در عمل چیزی ندیدیم؛ قبل از هر چیز، استحکام و قوام برخی از تشکلها در دوران قبل از بین رفت؛ برای مثال، تعداد شوراهای اسلامی کار در این دوره به شدت کاهش یافت؛ مداخله در امور تشکلها و حذف افراد تاثیرگذار، اتفاقاتی بود که در آن دوران رخ داد.
این فعال کارگری با تاکید بر اینکه «مدیران روابط کار باید غیرسیاسیترین و غیرجناحیترین افراد باشند» میافزاید: نگاههای غیرسیاسی باید در عرصه مدیریت روابط کار حاکم باشد؛ نگاههای سیاسی به این حوزه و به منافع کارگران آسیب جدی وارد میآورد، تجربه سالیان دراز این واقعیت را به ما اثبات کرده است؛ بنده فردی هستم که در دوران اخیر بارها در جلسات شورایعالی کار به اصلاح طلبی متهم شدم و اصلاح طلب بودن را به عنوان یک اتهام اساسی علیه من به کار میگرفتند! حال آنکه ما کار صنفی میکنیم و اصلاً هیچ ربطی ندارد که نگاه سیاسیمان چیست؛ هیچ اهمیتی ندارد که یک فعال صنفی یا یک عضو شورایعالی کار، اصولگراست یا اصلاحطلب.
او ادامه میدهد: در مهمترین جایگاه تعیین روابط کار کشور، اینگونه نگاهها به شدت آسیبزننده است. به اعتقاد ما به دولت ارتباطی ندارد که نماینده کارگران چه نگاه سیاسیای دارد یا از چه تفکری برخوردار است.
به گفته این فعال کارگری، حتی اگر حرف آقایان درست باشد و بنده اصلاحطلب هم باشم، بازهم اجازه ندارند به دنبال حذف بنده به این دلیل باشند یا اینکه بگویند افراد وابسته به فلان تشکل خاص باید خط بخورند.
خدایی تاکید میکند: مدیران جدید باید از میان افرادی انتخاب شوند که این نگاههای سیاسی را نداشته باشند و با رویکرد حل مسئله به مسائل حوزه روابط کار نگاه کنند نه با رویکرد برنده شدن! رویکرد حاکم بر مدیریت روابط کار باید رویکرد حل مسئله باشد، برنده شدن نداریم؛ وقتی میگوییم مسائل باید سهجانبه حل شود، یعنی هر سه طرف باید برنده باشند؛ اینطور نیست که بازنده شدن طرف کارگری به معنای برنده شدن دولت باشد، قطعاً با باخت گروه کارگری، هر دو طرف بازنده خواهند باشند. بنابراین بهتر است فردی که به عنوان معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب می شود، فردی غیرسیاسی، غیرجناحی و متخصص و کاربلدِ این حوزه باشد.
منبع: خبر آنلاین