دلیل واریز نشدن همسان سازی حقوق بازنشستگان فاش شد

حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، ۲۷ شهریور) مجلس شورای اسلامی در تذکری اظهار داشت: ۱۳ هزار مددجوی بهزیستی به مدت سه ماه است که مستمری خود را دریافت نکرده‌اند. این تأخیر به دلیل اختلافات بین سازمان هدفمندی یارانه‌ ها و سازمان برنامه به وجود آمده است.

به گزارش اقتصاد ایران ، نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس اضافه کرد: دولت به دلیل این که مطالباتی که در قانون بودجه و ۱۳۰ هزار میلیارد تومان باید به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کرد را نداده است و بخش عمده‌ای از آن باقی مانده متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت نشده است، ضمن اینکه لشکری و کشوری هم کامل انجام نشده اما این افراد حتی یک میلیون علی‌الحساب دریافت نکرده‌اند.

علی نیکزاد در پاسخ به این تذکر عنوان کرد: از این تریبون به وزیر کار و معاون پارلمانی وی عرض می‌کنم این ۱۳ هزار مددجوی بهزیستی که مستمری‌هایشان به تاخیر افتاده است و دولت هم بنا دارد عدالت را اجرا کند، دور از انصاف است و باید به صورت ویژه پیگیری شود و باید به رییس کمیسیون اجتماعی در این خصوص گزارش داده شود.

صدای اعتراض معلولان

احمد میدری پس از دریافت رأی اعتماد از مجلس، در نخستین برنامه خود تصمیم گرفت با افراد دارای معلولیت ملاقات کند و به مشکلات آن‌ها گوش دهد. در این چند هفته، میدری وعده‌هایی به معلولان داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و تامین مستمری برای ۱۳ هزار معلول اشاره کرد. اما افراد دارای معلولیت چه انتظاراتی از وزیر کار دارند؟

بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، انتصاب رئیس سازمان بهزیستیِ تحول‌گرا را اولین مطالبه‌ی افراد دارای معلولیت دانست و گفت: در وهله اول باید فردی ریاستِ این سازمان را برعهده بگیرد که برنامه مدون و واقع‌گرایانه داشته باشد. این برنامه باید زمان‌بندی داشته باشد تا بتوان صحت‌سنجی کرد و دید که چقدر از آن اجرا می‌شود.

مروتی از لزوم تحول در سازمان بهزیستی گفت: آقای وزیر باید مستقیم بر این سازمان نظارت داشته باشند تا رئیس سازمان بهزیستی هرچه خواست انجام ندهد. به طور مثال، طرحی مانند ایجاد مراکز مثبت زندگی با هدفِ ایجادِ رزومه برای عملکردِ دولت در زمینه اشتغال، به وجود آوردند که نقد بسیاری بر آن وارد است. همچنین در دوره‌ی قبل، تعامل وزارتخانه با تشکل‌های افراد دارای معلولیت قطع شد و بهزیستی توانست به راحتی هر کاری که می‌خواهد انجام دهد و هیچ کس هم ورود نکرد.

مروتی به اعتراضاتِ سراسریِ معلولان اشاره کرد و گفت: این اعتراضات بیش از یک سال طول کشید، البته قبل از شروع اعتراضات، چندین مرتبه نامه زدیم و به دیوان عدلات اداری شکایت بردیم که در آن مورد هم بهزیستی کارشکنی کرد.

وی افزود: به همین دلیل انتخابِ رئیسِ تحول‌گرا برای سازمان بهزیستی اهمیتِ بسیاری برای ما دارد، رئیسی که البته عملکردش تحتِ نظارتِ مستقیمِ وزارت کار باشد. آقای میدری سال‌ها معاون رفاه بودند و به حوزه بهزیستی کاملاً اشراف دارند؛ ایشان البته خودشان هم غیر از تدوین لایحه حمایت از حقوق معلولان، اقدام خاصی انجام ندادند و اتفاقا یکی از بزرگترین انتقاداتی که به ایشان می‌شود، همین است. اما خب ما امیدواریم برای تحول در بهزیستی برنامه داشته باشند.

این فعال حقوق معلولان بیان کرد: ساختار بهزیستی باید تغییر کند و این کار با یک مدیریتِ تحول‌گرا امکان‌پذیر است. در حال حاضر، ساختار بهزیستی یک ساختار فرتوت و فرسوده است و با این ساختار نمی‌توان از پسِ وظایفی که برعهده‌ی بهزیستی گذاشته شده، برآمد.

مروتی گفت: شاید لازم باشد اتفاقی که برای مهدکودک‌ها افتاد برای حوزه معلولان هم بیفتد. طی سالهای اخیر مهدکودک‌ها از زیر مجموعه‌ی بهزیستی جدا شدند و زیرمجموعه آموزش و پرورش قرار گرفتند. شاید با یک نگاه کارشناسی این تشخیص داده شود که حوزه معلولیت هم از سازمان بهزیستی خارج شود.

رئیس کمپین معلولان ادامه داد: در حال حاضر بهزیستی به جای اینکه یک حوزه‌ی تخصصیِ توان‌بخشی باشد، به یک بنگاه توزیع یارانه تبدیل شده است. سازمانی که فقط یارانه می‌گیرد و بین مراکزِ خود توزیع می‌کند. مستمری و کمک‌هزینه پرداخت می‌کند و در کنار آن یکی دو کارِ تخصصی هم انجام می‌دهد، اما متأسفانه در سال‌های اخیر ما شاهد به کما رفتن حوزه توان‌بخشی بودیم و معاونت توانبخشی خیلی کوچک و ناتوان‌تر از قبل شده است.

مروتی دومین خواسته‌ی مهم افراد دارای معلولیت را اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان دانست و گفت: بروزرسانی نواقص این قانون باید در دستور کار قرار بگیرد تا طی دو سه سال آینده قانون به طور کامل اجرا شود. در دوره‌ای که آقای میدری معاون رفاه بودند، باید گزارش اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان را از طریق بهزیستی پیگیری می‌کردند و به شورای عالی رفاه تحویل می‌دادند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.

وی گفت: امیدواریم در دوره وزارت ایشان، گزارش‌گیری و گزارش‌دهی جدی گرفته شود. همچنین از این نظر که بهزیستی یک جامعه‌ی ۷ میلیونی را در بر می‌گیرد، درخواست ما این است که وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی به عنوان عضوی از هیئت دولت، با افراد دغدغه‌مند، وزرا و روسای سازمان‌های دیگر یک کارگروه یا یک کمیته برای کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت تشکیل دهند. این کمیته باید بتواند فارغ از بروکراسی اداری برای اجرای قانون و کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت اقدام کند.

مروتی در ادامه به لزوم تحقق سیاست‌های کلی نظام اشاره کرد و گفت: امیدواریم این سیاست‌ها که در رابطه با تأمین اجتماعی و کاهش فقر و محرومیت و حمایت از اقشار و گروه‌های خاص است، به مرحله‌ی اجرا برسد. ما برنامه‌ها و قوانین خوبی داریم اما اجرا نمی‌شود.

این فعال حقوق معلولان گفت: امیدواریم وزیر کار برنامه‌ای دقیق برای اجرای قوانین و مقررات داشته باشند. متأسفانه علی‌رغم تلاش بسیار ما حقوق افراد دارای معلولیت در برنامه توسعه هفتم، خیلی لحاظ نشد. امیدواریم این موضوع را در دستور کار قرار دهند و الحاقیه‌ای برای دیده شدنِ حقوق افراد دارای معلولیت در برنامه هفتم توسعه بیاورند.

مروتی تأکید کرد: وزیر کار نباید سازمان بهزیستی را رها کند و باید نظارت کافی بر این سازمان داشته باشند. باید سازوکاری برای ارتباط گیری با افراد دارای معلولیت ایجاد شود تا بتوان مشکلات را به موقع و به درستی حل کرد.

وی به ورود وزیر کار به مسئله‌ی قطع مستمریِ ۱۳هزار معلول اشاره کرد و گفت: وزیر کار وعده‌‎هایی برای برقراریِ مستمریِ این ۱۳هزار نفر داده‎اند. امیدواریم در مورد سایر مسائل و مشکلات معلولان هم همینگونه رفتار کنند. حتی اگر موج رسانه‌ای هم در رابطه با مشکلی راه نیفتد، انتظار داریم، ایشان بر این مشکلات تسلط داشته باشند و صرفا به گزارش بهزیستی اکتفا نکنند و برای حل ریشه‌‎ایِ آن اقدام کنند.

مروتی گفت: از ایشان می‌خواهیم برای حل مشکل افراد دارای معلولیت، تعامل فرابخشی با سایر دستگاه‌های اجرایی و مجلس و قوه قضاییه داشته باشند. امیدوارم آقای میدری برنامه و زمانبندی برای اجرای قانون حمایت از معلولان داشته باشند و اینگونه نباشد که بعد از چند سال بگویند برای اجرای قانون بودجه نداشتیم. امیدوارم همان اندازه که برای هلدینگ‌های زیر مجموعه وزارت کار اهمیت قائل‌اند، برای سازمان بهزیستی نیز اهمیت قائل باشند و پیگیرِ اجرایی شدنِ برنامه‌ها و قوانین باشند.

نوشته های مشابه

۵ دیدگاه

  1. حضرات نامحترم وکلای ملت ومسئولان خیلی محترم به راحتی از صندوق بازنشستگان برای هزینه کرد مسئوبیت اجتماعی یا همان راهپیمایی اربعین بدون احازه بازنشستگان فلک زده برداشت میشه وبی صراحت قانونی که شناها مصوب کردید بیش از ۴ ساله که محقق نشده ما بازنشستگان کاملا به این جنگ زرگری شما ومظلوم نماییتون عادت کردیم شرافت ووجدان چیز خوبی اگر داشته باشیدمستنری بگیران در آتش فقر دارن هلاک میشند شماها هنوز تذکر می پرانید دین که ندارید حداقل انسان باشید چون دین داشتید حق الناس را که حقوق شرفی وقانونی ما بوده تو اربعین ومسئولیت اجتماعی اجازه نداشتید برداشت وهزینه کنیدکربلای واقعی خانه فلک زده بازنشستگان ومستمری بگیران است نه گردشگران راه سیدالشهدابه کمرتون بزنه انشالله

    1. آقا جون همه‌ی این داستانها فقط و فقط برای اینه که ماها رو سر کار بذارن و وقت کشی کنن ؛ وگرنه اون حرومزاده هایی که تحت هر عنوانی گَند زدن به صندوق و بی سرو و صدا نابودش کردن حالا کجا هستن این گوه کاری یک شبه که به قالب زده نشده و ثروت قویترین و قدرتمندترین صندوق حمایتی ای که خود کارگران در سال ۱۳۲۹ تأسیس کردند را به فنا دادن حالا میگن چه کنیم و دنبال زیر بغل مار میگردن هر یک دیگری را متهم میکنه و بدبختانه از خود کارگران کسی در رأس نبود و دولت‌ها هم با اجازه خودشان دست در جیبی کردند مال غیر بود و الان کسی مسئولیتش نمی‌پذیرد ؛ حال اگر این قضیه بالعکس بود حقیقتا پوست همه‌ی ما را میکندند تا جبرانش کنیم ؛ اگر شما دوتا قسط را با تاخیر پرداخت کنی طوماری جلوی شما میگذارند که متعهد شدی و یادت نیست ! پرداخت کن و الا … بعد چطور این ثروت نه هدایت شده ؛ نه سرمایه گذاری شده ؛ نه تبدیل به احسن شده فقط چپاول شده و خودتون میدونید. راه حل مملکت فقط اینه که حکم قرآن اجرا بشه ( دست مرد و زن دزد را به کیفر کار زشتی که انجام داده اند از جانب خدا بزنید) تا همه‌ی ایران و جهان گلستان شود وگرنه همین آش است و همین کاسه. اگه میتونید بسم‌الله.

  2. دولت به عده ای بدون کار و خدمت حقوق ارثی خارج از حکم شرع می دهد اما حق و حقوق بازنشستگان خادم را نمی دهد از طرفی معلولین نیاز به حمابت دارند چرا حقوق این عده باید قطع شود

  3. همچین میگد حضرات و مسعولین انگاری اینا را ملت نمی شناسند!!!؟
    جانبازی که جوانی و سلامتی و توان و روح و جسم خودش را برای دفاع از همین کشور هزینه کرده و چند سال مداوم تو خط مقدم جنگ بوده خوده بنیاد از دستگاه ها استعلام گرفته که این دست از جانبازان شغل و درامدی ندارند ریالی درامد ندارند بعد بجای حقوق کامل چندر غاز کمک معیشت تایین کردند که حتی کفاف اجاره مسکن را هم نمیدهد چه رسد ب معیشت انوقت تو جمع خیانتکار یکی بلند نشده بگه وقتی این جانبازان شغلی ندارند ریالی درامد ندارند پس کمک معیشت ب چه معناست کمک کدام معیشت امروز بعده چهل سال جانباز با کهولت سن بایس برود و دست در سطل زباله کند با کهولت سن و صدها امراض حاصل از جنگ تا کمر تو سطل اشغال ها خم شود تا بلکه اجاره مسکن خودشون را تامین کنند مبادا این اندک ابروی باقیمانده را هم صاحب خانه ب باد دهد هی از تریبونهای حکومتی عزت و کرامت ب زبون میارند کدوم عزت و کرامت کدوم ترویج فرهنگ ایثار جوانان امروز دارند می بینند که چه رفتاری با خانواده های جانبازان میشود دارند مشاهده می کنند که تو چه فقر و فلاکت و جهنمی دست و پا میزنند!!!؟

  4. حداقل چند ماه متوالی است که متناسب سازی حقوق بازنشستگان محترم شده سرتیتر تمامی سایتهای خبری و هرروز یک نفر که به هر طریقی تریبونی به دستش رسیده از بازنشستگان محترم و اینکه متناسب سازی حقوق بازنشستگان قانون است و باید اجرا شود و وووو گفته ، خجالت هم نمی کشند . اگر زر نزنید کسی نمی گه شما لال هستید فقط خفه شید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا