اجرای طرح نصب سامانه خورشیدی در مدارس کشور
معاون وزیر نیرو گفت: تاکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کردهاند که امیدواریم همچنان توسعه پیدا کنند.
به گزارش اقتصاد ایران، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا). درباره روند توسعه ساخت نیروگاههای خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد. در سال گذشته تفاهمنامهای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم. تا سامانههای خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند. این تفاهمنامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسهساز منعقد شده است. که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینههای احداث نیروگاههای خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.
وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاهها را با نرخ مناسب میخرد. و عواید حاصل از برق تولیدی به تامین هزینههای جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی میکند. قم در این زمینه پیشتاز است. و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانههای خورشیدی تجهیز شده است.
کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز غلام رضا زیرک در شهر قم، عنوان کرد. امیدواریم ساخت سامانه های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند. چرا که ظرفیت فوق العادهای در کل کشور وجود دارد. این امر زمینه فرهنگسازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم میکند. و به تولید برق پاک کمک میکند. هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کردهاند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.
توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور
معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدلهای مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شامل نیروگاههای بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.
وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفتهایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساختگاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه ها بزودی شروع شود.
بر اساس هدفگذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاههای خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهرهبرداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
تفاهم نامه همکاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق(ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.
هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانههای خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهمنامه، نیروگاههای خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیرانشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایهگذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته میشوند.
منبع: ایلنا