طرح انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث به کجا رسید؟

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی از انتقال سهام متوفیان به وراث (به‌جز سهام عدالت) به صورت الکترونیکی از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان خبر داد.

به گزارش اقتصاد ایران، محمد باغستانی گفت: یکی از خدماتی که سپرده‌گذاری مرکزی به همه فعالان بازار سرمایه ارائه می‌دهد، بحث انتقال سهام متوفیان است که همه پرتفوی سهامداری آنها (به‌جز سهام عدالت) را می‌توانند به ورثه منتقل کنند.

وی بیان کرد: این فرآیند از سال‌های قبل از طریق دفاتر پیشخوان انجام می‌شد، اما پس از تشکیل پرونده در دفتر پیشخوان و ارسال مدارک به دلیل نقص مدارک یا ایجاد ارتباط با مشتریان و پست کردن این مدارک به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، فرآیند خیلی طولانی شکل می‌گرفت.

باغستانی ادامه داد: اما پس از اتفاق مبارکی که برای سهام عدالت در سال گذشته رخ داد، تصمیم گرفته شد این اتفاق را برای همه سهامی که در بازار سرمایه مورد معامله قرار می‌گیرد و قرار است به وراث منتقل شود، به صورت کاملاً الکترونیکی انجام شود.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار کرد: بر این اساس وراثی که سجامی هستند به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه مراجعه می‌کنند و همه مدارک را به صورت برخط بارگزاری می‌کنند و بقیه فرآیند به شکل کاملاً الکترونیکی انجام می‌شود.

انتقال ۲ روزه سهام

وی گفت: یکی از مزایای این طرح ارتباط مستقیم با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است، همچنین در روش قدیمی حدود ۲۰ روز انتقال سهام زمان می‌برد که امید می‌رود با روش الکترونیک، کمتر از ۲ روز انتقال انجام شود.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه مپنا همچنان سود سهام عدالت را واریز نکرده و سپرده‌گذاری مرکزی تنها عاملیت پرداخت سود را دارد، گفت: قطعاً در صورت تصمیم‌گیری مراجع ذی‌صلاح مبنی بر تقسیم سود وصولی سهام عدالت، در اسرع وقت این سود برای سهامداران به واسطه شبکه بانکی پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنان منتظر شرکت مپنا هستیم که مبلغ را پرداخت کند تا بتوانیم سود مرحله سوم عملکرد مالی شرکت‌ها در سال ۱۴۰۱ را یک‌جا واریز کنیم.

باغستانی درباره اینکه شرکت مپنا قرار بود سود سهام عدالت را اقساطی واریز کند موضوع به کجا رسید، افزود: شرکت مپنا تا این لحظه همچنان واریز اقساطی هم نداشته و این شرکت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای سهام عدالت بدهی دارد.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام وقتی‌پرداخت‌نمیکندشرکت‌رابرای‌‌واگذاری‌به‌مزاعدبگذاریدوپول‌مردم‌رابدهیدچراهرچی‌سنگ‌مال‌سرکچل‌ماست‌سرمایع‌مردم‌ورداشته‌سودکردحال‌نمیدقااانون‌کجاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا