پیش بینی بورس هفته / گرفتاری سیاست گذار در چنبره یک غلط مصطلح

سیاست خارجی، سیاست گذاری ارزی و تجاری، نحوه مدیریت منابع، تراز انرژی کشور، مداخلات در بازار مسکن، طلا و سکه و... همگی بر بازار سرمایه اثرگذار هستند، لذا دولت نمی‌تواند به بازارها به صورت بخشی نگاه کند. اثر هر سیاست به سرعت در بازارهای دیگر هم دیده می‌شود و این تصور که می‌توان یک بخش را بدون توجه به بخش‌های دیگر اصلاح کرد یا تغییر داد غلط است. همچنان که سودای تخصیص منابع به تولید از طریق هدایت تسهیلات بانکی نیز یکی از موارد این سوء تفاهم است که می‌توان نگاه بخشی داشت.

به گزارش اقتصاد ایران، در هفته دوم معاملاتی اردیبهشت ماه برخلاف هفته پیشین روند تغییرات شاخص‌های بازار سهام نزولی شد.

در ابتدای هفته اخیر شاخص کل بورس تهران ۶۵۴ واحد صعود کرد و ۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار وارد شد. روز یکشنبه شاخص ۲۰ هزار و ۱۴۵ واحد تنزل کرد و ۱۱۹ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. روز دوشنبه نیز شاخص ۳ هزار و ۷۳۷ واحد پایین آمد و ۱۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

روز سه‌شنبه شاخص ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد ریزش کرد و خروج سرمایه ادامه داشت که رقم آن ۲۳۷ میلیارد تومان بود.

روز چهار‌شنبه شاخص کل ۳ هزار و ۹۰۲ واحد افت کرد و شاخص هم وزن ۴۲ واحد بالا آمد. همچنین ۲۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

بدین ترتیب، در پایان معاملات چهارشنبه، شاخص کل ۳۹ هزار و ۵۲۴ واحد پایین‌تر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۱.۷درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۲ هزار و ۸۱۲ واحد پایین‌تر ایستاد و بازدهی منفی ۱.۶ درصدی را ثبت کرد.

در مجموع کل هفته ۶۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۱۳۰ میلیارد تومان بود.

روند تغییرات ارزش معاملات خرد سهام نیز نزولی بود، میانگین ارزش معاملات خرد بورس در هفته اخیر ۳ هزار و ۹۳۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۶۹۰ میلیاردی هفته پیشین، کاهش ۳۱ درصدی داشته است.

بدین ترتیب پس از صعود شاخص به کانال ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی در هفته اول اردیبهشت، در این هفته شاخص به کانال ۲.۲ میلیونی بازگشت و گویی که شاخص پولبک کرده است. ریزش شاخص در حالی اتفاق افتاد که تنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل فروکش کرده است. در این هفته افت قیمت ارز در بازار آزاد، بحث‌ها پیرامون تفاوت نرخ ارز دریافتی و پرداختی برای صادرکنندگان، حواشی مربوط به بازارگردانی شرکت‌ها و رشد دلار نیمایی از مهمترین اخبار برای فعالان بازار سرمایه بود.

در مجموع می‌توان گفت آن عاملی که که بر فراز اخبار و مباحث روزمره موجب افت و خیز بازار می‌شود سیاست گذاری دولت و نحوه مداخلات حاکمیتی در بازارها است. سیاست خارجی، سیاست گذاری ارزی و تجاری، نحوه مدیریت منابع، تراز انرژی کشور، مداخلات در بازار مسکن، طلا و سکه و… همگی بر بازار سرمایه اثرگذار هستند، لذا دولت نمی‌تواند به بازارها به صورت بخشی نگاه کند. اثر هر سیاست به سرعت در بازارهای دیگر هم دیده می‌شود و این تصور که می‌توان یک بخش را بدون توجه به بخش‌های دیگر اصلاح کرد یا تغییر داد غلط است. همچنان که سودای تخصیص منابع به تولید از طریق هدایت تسهیلات بانکی نیز یکی از موارد این سوء تفاهم است که می‌توان نگاه بخشی داشت. بنابراین بازار سرمایه به شدت به تغییرات بازارهای دیگر واکنش نشان می‌دهد و این نکته مهمی است که به نظر می‌رسد سیاست گذار به آن توجه کافی ندارد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد بازار سهام فعلا نیروی صعودی نداشته باشد، به ویژه اینکه با فرارسیدن فصل گرما بیم کمبود انرژی گریبانگیر سهامداران می‌شود.

030212

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا