پیش‌بینی بورس در اولین روز هفته

بازار سهام در حالی وارد دومین هفته بهمن‌ماه می‌شود که از یک شوک بزرگ در قیمت‌گذاری فرآورده‌های شرکت‌های پالایشی عبور کرده است.

به گزارش اقتصاد ایران، شاخص کل بورس در هفته نخست بهمن‌ماه ریزشی بود و ۲.۸۶ درصد افت هفتگی را ثبت کرد. طی این هفته، اغلب سهم‌های شاخص‌ساز گروه‌های پالایشی، خودرویی و فلزات اساسی، کاهش قیمت را تجربه کردند.

سهام کوچک و متوسط بازار سهام هم در نخستین هفته بهمن‌ماه، وضعیت مناسبی نداشتند و بخشی از رشد هفته‌های گذشته را از دست دادند تا در نهایت، شاخص هم‌وزن بازار سهام که نماینده همین سهم‌هاست، بازدهی هفتگی منفی ۴.۵ درصدی را ثبت کند.

۳۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد

نخستین هفته بهمن‌ماه با تراز منفی پول حقیقی همراه بود. طی این هفته، سه هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که به نظر می‌رسد به سمت بازارهای دلار و طلا کوچ کرده است. میانگین روزانه ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در نخستین هفته بهمن به پنج هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان رسید. میانگین حجم معاملات خرد نیز در این هفته روی رقم ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون برگه سهم قرار گرفت.

پیش بینی بورس شنبه

بازار سهام این هفته منتظر انتشار گزارش‌های ماهانه است. طی هفته گذشته نیز گزارش‌های ۹ ماهه برخی از شرکت‌ها منتشر شد که عموما مثبت بود. در صورتی که گزارش‌های ماهانه نیز چشم‌انداز خوبی از وضعیت شرکت‌ها ترسیم کند، سرمایه‌گذاران میان و بلندمدت را دوباره به سمت بازار سرمایه جذب خواهد کرد.

با این حال اما سایه بازار ارز همچنان بر سر بازار سهام سنگینی می‌کند. رشد قیمت دلار که پیش از این به‌عنوان محرک بازار سهام شناخته می‌شد، این بار به تهدیدی برای این بازار تبدیل شده و دلار را در جای رقیب سهام نشانده است.

همان‌طور که گفته شد، در هفته‌ نخست بهمن که قیمت دلار حدود دو هزار تومان رشد داشت، بیش از سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. ناظران بازار سرمایه این گمانه‌زنی را مطرح می‌کنند که این پول به سمت معاملات سفته‌بازانه دلار و بعد از آن، خرید طلا و سکه حرکت کرده باشد.

باید اشاره داشت که این بار، قیمت دلار حواله همپای دلار آزاد رشد نکرده و از همین رو، رشد قیمت دلار، سبب شارژ بازار سهام نشده است.

بر همین اساس، بازار سهام برای روز شنبه، چشم به گزارش‌ها و قیمت دلار خواهد داشت. باید منتظر ماند و دید که کدام اهرم، قوی‌تر عمل می‌کنند.

منبع: تجارت نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا