آمار باورنکردنی از درآمد مافیای پسماند در شهر تهران

یک نماینده مجلس گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی مدیران میانی شهرداری تهران از درآمد چشمگیر مافیای پسماند منتفع هستند.

به گزارش اقتصاد ایران، اتحادیه صنایع بازیافت ایران ارزش دلاری بازار پسماند کشورمان حدود ۳.۵میلیارد دلار تخمین زده است، درحالی که این صنعت در تمام دنیا به صورت علمی و کاربردی استفاده می‌شود، یکی از مهمترین راه‌های توسعه اقتصاد چرخشی به شمار می‌رود.

صنعت بازیافت در کشورهای توسعه یافته جهان با فعالیت جدی بخش خصوصی در این زمینه بین ۲۰تا۵۰ دلار به ازای هر تن زباله درآمدزایی دارد که متاسفانه در کشورمان این صنعت در قبضه مافیا است و گردش مالی صنعت بازیافت چندان در دسترس نیست.

درحالی که صحبت‌های فراوانی در رابطه با مانور مافیای زباله در کشور می‌شود، اما هنوز هیچ اطلاعاتی در رابطه با گروه‌های ذی نفع و نحوه فعالیت آنها در دسترس نیست.

پسماند تهران موضوع پیچیده‌ای است

به گزارش تسنیم، علی خضریان نماینده مجلس درباره معضل کارگاه‌های غیرمجاز تفکیک پسماند در اراضی کشاورزی ری، اظهار داشت: موضوع ساماندهی تفکیک زباله را بارها از شهردار تهران و استاندار تهران پیگیری کردم، زیرا که در صورت اجرای طرح جمع‌آوری و تفکیک پسماند از مبدأ، مشکل انتقال پسماند به روستاهای ری برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه پسماند تهران موضوعی پیچیده، حساس و متکثر است، افزود: یکی از دلایل اصلی معضل پسماند رانت و فسادی است که پشت مافیا پسماند وجود دارد.

نماینده مردم تهران در ادامه گفت: در حال حاضر شرکت‌های خصوصی، پیمانکارها، واسطه‌ها و برخی مدیران شهرداری سالانه در حدود ۶ هزار میلیارد تومان از محل تفکیک پسماند درآمد کسب می‌کنند.

پسماند

عوامل ذی نفع اجازه حل مشکل پسماند تهران را نمی‌دهند

خضریان با بیان اینکه باند بزرگی در حوزه پسماند تهران وجود داد که می‌بایست در خصوص آن تصمیم‌گیری ملی انجام شود، تصریح کرد: در شهرداری عوامل ذی‌نفعی حضور دارند که اجازه نمی‌دهند معضل پسماند حل شود و یا MRF در تهران راه‌اندازی شود زیرا که با راه‌اندازی این طرح درآمد کلانی از دست مافیا خارج می‌شود.

مدیران میانی شهرداری تهران پشت پرده مافیای پسماند

وی تأکید کرد: براساس شواهد موجود چون برخی مدیران میانی شهرداری در این موضوع ذینفع هستند، هیچ‌گاه تصمیم‌گیری اساسی در این موضوع انجام نمی‌گیرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه گفت: در مقطعی اعلام شد که شهرداری قصد اجرای تفکیک پسماند در مبدأ و جمع‌آوری پسماند به شیوه MRF را در شهر تهران دارد، اما طرح شکست خورد و تعطیل شد، در صورتی که اگر اصولی و دقیق اجرایی می‌شد، دیگر معضل تفکیک پلاستیک در اراضی کشاورزی ری را شاهد نبودیم.

وی افزود: در طرح MRF، شهر تهران به ۸ پهنه تقسیم می‌شد و در هر پهنه نیاز به مرکز کوچکی برای تفکیک سطحی وجود داشت که در نهایت پسماند ورودی به آرادکوه نیز تفکیک شده و کاهش یافته به این منطقه منتقل می‌شد.

چرا مشکل زباله تهران مانند اصفهان حل نمی‌شود؟

خضریان در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تفکیک زباله در مبدأ در استان اصفهان به صورت بسیار موفق اجرایی شده که کمکی نیز برای اقتصاد خانواده‌ها محسوب می‌شود، اما در تهران دست‌های پشت پرده‌ای در کار است که اجازه به ثمر رسیدن این طرح را نمی‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا